Borgmästaren stödjer hårdföre flygplatschefen

2014-02-28 15:15  

Kritiken hårdnar mot chefen för Berlins skandalflygplats BER, men borgmästaren Wowereit ger flygplatschefen sitt stöd.

Flygplatschefen Hartmut Mehdorn har tagit det otacksamma uppdraget att få rätsida på skandalbygget av Berlins Internationella storflygplats, BER. Flygplatsen är flera år försenad och kostnaderna drar iväg. Han rekryterades för att framgångsrikt ha gått hårt fram som järnvägschef.

Ett av de stora problemen är brandskyddet. Mehdorn hade tänkt sig att öppna delar av flygplatsen redan i år för att få in lite inkomster, och successivt öppna allteftersom sektioner blev godkända.

Men Mehdorn har nu gett upp den planen, och öppnandet av flygplatsen är nu framskjutet till 2016.

Under ett krissammanträde på fredagen krävde finansministern i delstaten Brandenburg, Christian Görke, att Mehdron tar fram en tids- och kostnadsplan.

- Han måste börja leverera, sa Görke. Jag förväntar mig att han tar itu med konkreta problem som brandskyddet och inte hela tiden letar efter nya problem.

Men Hartmut Mehdorn får stöd av Berlins borgmästare Klaus Wowereit, som dessutom är ordförande i flygplatsstyrelsen.

- Herr Mehdorn har vårt förtroende, uttryckte Wowereit. Han knogar tillsammans med alla krafter som strävar efter att göra projektet till en framgång.

Förseningen av flygplatsbygget har svällt till att bli en pinsam skandal för tysk byggindustri i största allmänhet.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer