Bodarna minskar utsläppen

2010-04-27 13:35  
Veidekkes klimatsmarta bodar invigdes i samband med första spadtaget för 36 lägenheter i Västertorp i Stockholm. De invigdes av bland annat miljöborgarrådet Ulla Hamilton (M) och finansborgarrådet Sten Nordin (M). Foto: Ryno Quantz

Stockholms finansborgarråd Sten Nordin tog i dag, tidag, första spadtaget för 36 klimatsmarta lägenheter i Västertorp. Det var samtidigt premiär för Veidekkes energisnåla byggbodar. Genom att ansluta byggbodarna till fjärrvärme räknar de med att minska koldioxidutsläppen under byggtiden med 85 procent.

Därför ställer sig staden bakom satsningen och ser till att sprida idén.

–Vi ställer nu krav på att byggbodarna i vårt nya miljöprofilområde Norra Djurgårdsstaden ska vara fjärrvärmeanslutna. Det kan ni ta åt er äran för, sa miljöborgarrådet Ulla Hamilton.

De 36 lägenheter som byggs i Västertorp är en del av Veidekkes klimatkoncept TellHus.

– Redan under själva byggproduktionen kan vi minska elanvändningen med befintlig teknik, säger Johnny Kellner, Teknik- och miljöchef på Veidekke i Sverige.

Fredrik Karlsson

Mer om: Veidekke TellHus

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer