Anläggningsbyggen kräver mer folk

2009-09-01 23:00  

NCCs Stockholmsregion har varslat 400 medarbetare på husbyggnadssidan under året. Men anläggningssidan behöver förstärkas.

Nu behövs ungefär 50 tjänstemän, framför allt platschefer, arbetsledare samt mät- och anbudsingenjörer.

Arbetsledaren Roland Alm är en av dem som har lämnat bostadsbyggandet. Sedan i våras jobbar han på bygget av den nya naturgastanken utanför Nynäshamn. Roland Alm tycker inte att skillnaden mellan bostadsproduktion och anläggningsbygge är så stor.

-?Alla betongjobb är betydligt större och rejälare, men egentligen är det samma sak för mig. Jag ska planera, köpa hem grejer och se till så att arbetet flyter för alla berörda.

Andra, som rekryteringsbolaget Linqsearch Talentors vd Thomas Lindquist, bekräftar bilden av en anläggningssektor med personalbehov.

-?Anläggningssektorn behöver framför allt mellanchefer som platschefer och arbetschefer. Det behövs platschefer som kan styra stora projekt, det är inte så många som klarar av det, säger Thomas Lindquist.

Text: Linda Nohrstedt

Mer om: Byggkrisen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer