Bygg

Bygg

Svar dröjer om stora broolyckan

Det kommer att dröja innan den stora broolyckan i Ludvika är färdigutredd. – Nu handlar det om att få en överblick först, säger Stefan Reis, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket.

Bygg

Radonkampanj kan vara på väg

En ny handlingsplan mot radon håller på att tas fram. Problemen med det cancerframkallande ämnet, som ofta finns i bostäder, hanteras i dag av för många myndigheter.

Bygg

Kollapsat brobygge utreds

UPPDATERAD. Tolv byggarbetare skadades när en gjutform med betong kollapsade vid ett brobygge i Ludvika. Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka.

Bygg

Tågbolag lyssnar efter sprickor i broar

Amerikanska tågjätten Union pacifics 18 000 broar kräver stora resurser att inspektera.Med sensorer hoppas företaget hitta problem innan de växt till sig.

Bygg

Hissarna svävar på magnetfält

Thyssenkrupp gör verklighet av sin magnethiss. Nya Berlinskrapan East Side Tower blir först i världen med att skippa kabelhissar.

Bygg

Flera fel i branddrabbade Grenfell Tower

Isoleringen i det branddrabbade Londonhuset bestod troligen av cellplasten PIR. Den bedömningen gör svenska Brandskyddsföreningen. Materialet används även i svenska byggnader.

Bygg

Öresundsbron kan få tunnel-sällskap

Öresundsbron har knutit ihop Sverige med Danmark i 17 år. Men på sikt kan den få sällskap av ytterligare en dansk-svensk länk. Nu lyfts frågan om en tunnel mellan Helsingör och Helsingborg till nationell nivå i båda länderna.