Fordon

Ny video visar hur Teslas Autopilot ser världen

Foto: Pranav Kodeli
Foto: Pranav Kodeli

Har du funderat på hur Autopilot-systemet håller koll på omvärlden? En entusiast har monterat ihop grafiken från bilens åtta kameror. Hans film låter dig se genom Teslans ögon.

Publicerad

Tidigare har vi sett videos som delvis avslöjar vad Teslas Autopilot kan se och uppfatta under körning. Systemet använder bilens samtliga kameror för att manövrera, och detta är svårt att visa med ett videoklipp – men nu har en ny film dykt upp som lyckas göra just detta.

Det är Pranav Kodali som har samlat data från elbilens åtta Autopilot-kameror och byggt en 360 graders video. Enligt Electrek beskriver han sig själv som en Tesla-entusiast, och i ryggen har Praney en biokemistutbildning vid Vanderbilt-universitetet i USA. Filmen är en visualisering av data från åtta stycken Autopilotkameror när man kör på den berömda Tail of the Dragon-vägen – insamlade direkt från en Autopilot 2,5. Se filmen här:

Alla Tesla-bilar som tillverkas i dag har all maskinvara som behövs för total autonomi. I den senaste uppgraderingen av Teslas programvara finns systemet Navigate on Autopilot. För bilarna med tillvalet Enhanced Autopilot package möjliggör systemet bland annat på-och avfart vid körning på huvudled och filbyten. Enligt Tesla är det här början på det mest avancerade Autopilot-systemet någonsin.

Ny Teknik skrev tidigare om att Green Car Reports har ifrågasatt Teslas påstående om att datorn och autopiloten ska ha en väsentligt högre säkerhetsnivå än den för en mänsklig förare. Fakta som är väldigt svår att mäta men med den här nya filmen får vi en häftig inblick hur systemet fungerar.