Hållbar industri

Tyskland och USA samarbetar om uppkopplad industri

Industri 4.0 står för den fjärde industriella revolutionen med smarta, uppkopplade fabriker där produkterna styr sin egen produktion. Foto: Siemens

Kan vara första steget mot en gemensam standard för den uppkopplade industrin.

Publicerad

Tysklands stora plattform för en uppkopplad industri, Industri 4.0, och den amerikanska motsvarigheten Industrial Internet Consortium, som är ett samarbete mellan flera stora teknikbolag, har kommit överens om att undersöka om de kan koppla ihop sina respektive arkitekturmodeller. Beslutet beskrivs som ett tydligt steg mot att i framtiden utveckla en gemensam standardarkitektur för den uppkopplade industrin.

I ett pressmeddelande från Industrial Internet Consortium beskrivs hur parterna konstaterat att deras respektive modeller kompletterar varandra, och att de har tagit fram ett utkast till en karta över hur olika delar av modellerna hänger ihop. De är också överens om att ta fram en plan för att försäkra sig om framtida interoperabilitet. Andra områden som diskuterades som möjliga samarbetsområden var IIC-testbäddar och testinrättningar inom 4.0, liksom standardisering, arkitektur och affärsresultat inom Industrial internet.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här