Toyota gör robotbebis för barnlösa

2016-10-04 17:07  
Robotbebisen Kirobo Mini Foto: Toyota

En gullig liten robotbebis är senaste nytt från japanska företaget. Tanken är att lilla ”Kirobo mini” ska charma sina mänskliga föräldrar.

Den är tillräckligt liten för att få plats i handflatan och är designad för att skapa ett känslomässigt band till sina ”föräldrar”. Robotbebisen Kirobo mini är utrustad med artificiell intelligens och en kamera för att kunna känna igen personen framför sig. Roboten lanseras i Japan nästa år, där ett sjunkande födslotal gör att många par är barnlösa.

Roboten ska enligt dess designer Fuminori Kataoka svaja lätt när den sitter ner, ungefär som en bebis med ett ännu inte utvecklat balanssinne, för att sårbarheten ska få robotägaren att tycka om den, skriver The Guardian.

Den Toyota-designade robotbebisen är en av många sällskapsrobotar som planeras eller redan finns på marknaden, som Jibo från USA eller sällskapssälen Paro, utvecklad för att lugna äldre med demens.

Läs mer:

Läs mer: Hennes robot ska få oss att börja umgås igen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt