Siemens och Mitsubishi kraftsamlar i metall

2014-05-07 10:31  

Siemens och Mitsubishi Heavy Industries bildar ett gemensamt bolag för utrustning till järn- stål och aluminiumindustrin.

Bolaget får sitt säte i Storbritannien, där den japanska ägarparten Mitsubishi-Hitachi får 51 procent och tyska Siemens 49 procent.

Enligt ett pressmeddelande ska de bägge koncernernas ämnesmässiga och regionala styrkor ge det nya företaget en stark ställning. Världens stålproduktion har i huvudsak flyttats till Asien där Kina står för mer än hälften av världsproduktionen.

Siemens bidrar med kunnande inom järn- och stålframställning, stränggjutning, automatiseringsteknik och miljöteknik. MHI har en stark ställning inom varm- och kallvalsning liksom inom bandframställning.

Sammantaget ska det nya bolaget erbjuda kunderna kunskap och utrustning inom hela förädlingskedjan vid metallbearbetning, från råvarubehandling till ytbehandlingsmetoder i slutändan av produktionsprocessen.

Det nya bolaget får omkring 9000 anställda. Verksamheten ska börja 2015.

Håkan Abrahamson

Mer om: metallindustri

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt