Så ska Ericsson få sakernas internet att ta fart

2016-05-25 09:51  

HANNOVER. Ericsson gjorde debut på Hannovermässan. Telekomjätten lanserade ett snabbspår för sakernas internet. Hela mässan handlade om framtidens digitaliserade och uppkopplade industri.

– Vi ser en enorm potential, säger Stephanie Huf, marknadschef för industri och samhälle på Ericsson, efter att ha gått runt på Hannover­mässan.

Det är första gången som det svenska telekomföretaget ställer ut på världens största industrimässa. Med sig i bagaget har Ericsson en ny tjänst som innebär ett snabbspår för kunderna att skapa nya affärer kring allt från uppkopplade elmätare till bussar.

Tjänsten, som kallas IoT Accelerator, riktas i första hand till företag inom transporter, energi och säkerhet.

– Vi vill hjälpa företag att utveckla, testa och införa nya lösningar för sakernas internet på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt, säger Stephanie Huf.

Tjänsten är kopplad till Ericssons affärsutvecklingslabb i Aachen och Rom. Kunderna ska kunna dra nytta av Ericssons teknik och kunskap inom inområden som uppkoppling, dataanalys och betallösningar.

Hittills har ett tiotal projekt startats som test inför lanseringen som sker under tredje kvartalet i år.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev om automation!

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt