Så kan användaren knäcka koden

2016-10-13 10:18  
Fredrik Tancred är vd för B&R Industriautomation som lanserar en ny mjukvara som gör det lättare att programmera om en maskin. Foto: Fredrik Karlsson

Maskinbyggarnas koder kommer inte användarna åt hur som helst. En ny mjukvara ger möjligheter till undantag.

För många fabriker så ökar behoven att ha en flexibel produktion som snabbt går att ställa om. Gränssnitt blir enklare och mer användarvänliga.

Men maskinbyggarnas koder får brukarna inte access till. Det krävs att maskinbyggaren ändrar i koden eller låter brukaren få tillgång till hela källkoden – med risk att komma åt eller förstöra resten av systemet.

– Vår nya mjukvara blir som ett system i systemet, säger Fredrik Tancred, vd för B&R Industriautomation.

Brukaren får alltså tillgång till en begränsad del av maskinkoden. Användaren kan exempelvis enkelt på egen hand lägga till en transportbana.

B&R Industriautomation är en automationsleverantör med fokus på maskinbyggare och som jobbar mycket med systemintegration. Den nya mjukvaran, Codebox, visades under mässan scanautomatic och processteknik.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev om automation!

Fredrik Karlsson

Mer om: Processteknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt