Hållbar industri

Så här kan tomteverkstaden automatiseras!

Tomten kan effektivisera och automatisera verkstaden. Varför inte skanna önskelistorna så att de blir sökbara? Foto: Colourbox
I Disneyfilmen ”Tomtens verkstad” som sänds i SVT varje jul produceras leksaker i en rasande takt. Men tomten kan automatisera sin verkstad och bli ännu mer effektiv, menar experten Björn Langbeck.

Barnens önskelistor skickas in och produktionen har säkert startat i tomteverkstaden. Stora volymer ska produceras på kort tid. – Eftersom tomtens verksamhet är extremt säsongsbetonad är det viktigt att nissarna gör rätt saker, säger automationsexperten Björn Langbeck som hjälpt fabriker i hela Sverige att effektivisera.

Publicerad

När tomten läser barnens önskelistor är han omgiven av högar med osprättade brev, långt från lean-filosofins mantra om ordning och reda.

– Det är alldeles uppenbart att tomten har en dålig dokumenthantering. Brevsprättningen borde centraliseras och önskelistorna skannas så att de blir sökbara. Det är ju också viktigt att inga barns önskelistor kommer bort.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här