Robotgräsklippare på rymmen i Täby

2015-06-16 11:35  
En robotgräsklippare löpte amok i Täby på tisdagen. Det är inte maskinen på bilden som kör runt på Täbys gator. Foto: Husqvarna

En robotgräsklippare har slitit sig och är på rymmen i Täby utanför Stockholm, skriver Aftonbladet.

Gräset var tydligen grönare.... äh, sorry. Kunde inte låta bli.

Larmet om den frihetstörstande robotgräsklipparen kom in till polisen klockan 08.21 på tisdagen, rapporterar Aftonbladet.

Maskinen hade givit sig iväg från sitt hem och körde omkring på olika gator kring Kanalvägen i Täby utanför Stockholm.

– I nuläget kommer ingen patrull att skickas till platsen. Men visst, om det vill sig riktigt illa skulle den kunna orsaka olyckstillfällen, exempelvis en bilolycka, säger Kia Samrell, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Några grannar skulle försöka fånga in maskinen.

– De får samverka för att lösa problemet och hoppas att de har kunnat lokalisera ägaren. Det konstiga är att den måste ha lämnat sitt inprogrammerade arbetsområde och att den inte slutat fungera när den kommit en viss sträcka från sin basstation. Kanske är den från yttre rymden, Kia Samrell, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Dn.se.

Det är oklart vilket märke och vilken modell robotgräsklipparen har.

 

Läs mer: Nya uppgifter: Robotgräsklipparen inte på rymmen

Frida Sjödin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt