Roboten Hexa ska nå de stora massorna

2017-08-23 13:52  

Hexa är en robot för den breda massan. Den kan på ett enkelt sätt programmeras till att göra precis vad man vill, uppger skaparna Vincross.

Företaget Vincross driver en kickstarterkampanj för sin robot Hexa. Målet med kampanjen var att få in blygsamma 100.000 dollar. I skrivande stund har kampanjen dragit in 163.200 dollar, med 22 dagar kvar. Intresset tycks vara stort.

Skaparna bakom den tarantel-liknande roboten, Pekingbaserade Vincross, hävdar i en Youtube-video att den här telefonstyrda manöverbara ”spindeln” är en terrängrobot. Samtidigt menar de att den är lättprogrammerad. Utvecklare kan få den att göra vad man vill om man använder företagets utvecklingskit.

Om den relativt billiga och enkla roboten lever upp till företagets lovord kan man tänka sig att den kan komma att användas till ett äntra områden som för människan anses som för farliga, och eftersom roboten är utrustad med en kameralins så ser du allt roboten ser. Att bära saker är inte syftet med roboten, då den endast klarar av att lyfta saker som väger strax över ett kilo.

”Med vårt SDK behöver du inte vara en robotist för att skapa komplex robotfunktionalitet", säger en av skaparna i videon.

Med Hexa verkar Vincross se ett tillfälle att föra experimentell robotik till den stora massan. Det är inte bara en robot – det är en öppen plattform där robotentusiaster kan lära sig robotens nya färdigheter, med allt från dansrörelser till objektigenkänning. Utvecklare kan sedan sälja dessa färdigheter på en marknadsplats, en appbutik för robotarhackers.

Mer om: Robot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt