Robotdalen blir Mässans största utställare

2008-10-15 13:08  
Den nya ABB-robotoen IRB 6650 S är specialist på hyllmontering och kan tack vare sin 6-axlade rörelsestyrning arbeta både vertikalt och horisontellt, framåt och nedåt. Den är speciellt lämplig för att betjäna stora formsprutningsmaskiner med krafter över 1000 ton, uppger ABB Robotics.

Med en monter på 310 kvadratmeter, 18 utställare och fem konferenser, blir organisationen Robotdalen Tekniska mässans största utställare.

En av förklaringarna är naturligtvis att organisationen i sig samlar åtskilliga stora medlemmar – som ABB Robotics, Volvo CE, Esab, Prevas, Västerås stad, Eskilstuna, Örebro, Mälardalens högskola och många fler både privata och offentliga företag och institutioner.

Ett av de fem seminarierna på konferensen ”Nordic Conference on Robotics” handlar om hur Volvo CE försöker införa ”Lean Robotics” på den ombyggda linan i Eskilstuna. Ett projekt som, förutom Volvo CE självt, även SBB och Mälardalens högskola är med på.

Hans Dahlquist

Mer om: Automation ABB

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt