Lean passar även för småföretagen

2012-02-01 09:53  
När Mikael Nykvist tog över familjeföretaget Indus införde han lean production - den enda tänkbara formen av ledarskap i hans tycke. Foto: Indus

Lean är inte storföretagens ensak. Även de mindre vinner på att sätta utvecklingen i system. – Nu när alla tar chansen att vara med och påverka fungerar det som ett självspelande piano, säger Mikael Nykvist, vd på Indus.

Mikael Nykvist ville hitta en ny form för verksamheten när han tog över familjeföretaget Indus i Stenungsund. Där tillverkas modulhus, som tillfälligt ersätter en villa som har brunnit eller en förskola som ska mögelsaneras.

Mikael Nykvist hade sneglat på lean production, som de kör i de stora industrikoncernerna. Hur skulle det fungera på ett så här litet företag, med 75 anställda? Svaret är: över förväntan.

– Kan man bjuda in sin personal att vara delaktig så har man ut så mycket mer. Det skulle inte fungera om jag gick omkring och pekade. Det är de anställda som vet hur jobbet ska göras.

Förut var det som på vilket företag som helst som slentrianmässigt tar in konsulter i stället för att ta reda på om kompetensen finns bland de anställda. Nu går man laget runt, när personalen varannan vecka samlas på ­vu-möten. Förkortningen står för verksamhetsutveckling, som Indus kallar sin variant av lean. Där avrapporteras allt, kort och effektivt.

På en plansch på väggen ser man hur projekten växer fram. Högst en timme får mötet vara, i början körde de med äggklocka. När mötet är klart finns det en handlingsplan.

– Det mest fantastiska är att vi har hållit på så länge, vi är inne på elfte terminen, säger Jan Öberg, som är produktutvecklare. Det var en tjänst som inte fanns när han började på företaget som arkitekt. Den har vuxit fram ur den nya organisationsformen.

Att ha en metod för att fånga upp de tankar och idéer som finns i företaget ökar kreativiteten, tycker Jan Öberg.

– Många anställda går och tänker för sig själva att man skulle göra såhär i stället, men har ingenstans att framföra idéerna. Här är alla inbjudna att vara med.

För vd Mikael Nykvist är det här den enda tänkbara typen av ledarskap.

– Jag vill inte vara diktatorisk och staka ut vägen. Jag vill hellre peka vart vi ska, sedan behöver jag hjälp att ta oss dit.

Lean Production i Indus tappning

  • Jämföra resultatet mot ­teamets uppsatta mål.

  • Bestämma vad som kan ­förbättras ytterligare.

  • Bestämma vems ansvar det är att det blir gjort.

  • Bestämma när beslutade åtgärder ska vara genomfördag.

  • Göra en konkret handlingsplan som följs upp kommande möte, inga långa protokoll.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt