Lean-expert på nytt jobb

2012-04-25 09:15  
Torbjörn Engberg

Lean-experten Torbjörn Engberg har efter sju år lämnat JMAC Scandinavia för nya utmaningar. Han är nu i stället verksam som konsult för Dynamate Industrial Services, DIS. – Nu vidareutvecklar jag erbjudandet till kunderna, säger Torbjörn Engberg.

Torbjörn Engberg har jobbat med förbättringsarbete och produktivitetshöjande åtgärder under sin karriär. På JMAC var han seniorkonsult åt bland annat trähustillverkaren Lindbäcks Bygg i Piteå, Skanska IPM, Kabe, Vattenfall, LKAB och ­Atlet.

Nu går han vidare till DIS, som är ett helägt dotterbolag till Scania CV.

– Jag kan nu med hjälp av Dynamate Industrial Services olika kompetenser erbjuda ännu mer kompletta helhetslösningar för de flesta förbättringsbehov, säger Torbjörn Engberg.

Hur ser framtiden ut för lean-arbete?

– Det finns mycket att göra och stora möjligheter, särskilt när det gäller ledarskap och medarbetarskap. Då går det att skapa en synbar förändring. Man får bra utväxling med traditionella lean-metoder, säger Torbjörn Engberg.

Han kommer att utgå från Göteborg, och det innebär att det är första gången som företaget öppnar kontor utanför sin hemmaplan, som hittills varit Mälardalen och Dalarna.

– Nu breddar vi vår lean-kompetens inom affärsområde Produktion, säger Pär Holmgren, som är vd i Dynamate Industrial Services. Hittills har vi hjälpt många kunder att implementera Lean/TPM i produktionen och med Torbjörn Engberg i vårt bolag kan vi ta nästa steg och erbjuda kunderna hjälp att bygga och utveckla helt egna produktionssystem.

Fredrik Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt