Hållbar industri

Köttbullelinan lyfte familjeföretaget

Melkers köttebullemaskiner kan trilla cirka 300 kilo köttbullar i timmen. Produktionen är nästan helt automatiserad, men ändå krävs det fyra personer för att sköta maskinerna. Foto: Kjell Jansson/DT
Foto: Kjell Jansson/DT
Foto: Kjell Jansson/DT

Ungefär fem ton i veckan. För Melkers i Falun var den automatiska köttbullelinan ett lyckodrag.

Publicerad

Det tar ungefär 40 minuter för Melkers att förvandla frysta köttstycken till färdiga köttbullar. I september förra året investerade det Falun-­baserade företaget i en helautomatisk produktionslina för sin köttbulle­tillverkning. 

– Innan hyrde vi in oss på en annan lina i Knäred, nära Halmstad. Men det var dyrt. Nu spar vi tid och pengar och vår personal kan utnyttjas bättre, säger Torsten Grafman, kvalitetschef på Melkers.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här