Jönköping centrum för industrin

2015-02-02 13:14  

Verktygsmaskinerna lämnar Stockholmsmässan och flyttar till Jönköping. På Elmia blir den en av tre parallella mässor för industrin.

Elmia Automation, Scanautomatic & Processteknik i Göteborg och MAX på Stockholmsmässan har konkurrerat om uppmärksamheten vartannat år.

Men alla har haft sin nisch och sagt sig vara nöjda.

- Det var ju få besökare på MAX senast men det visste vi att det skulle bli eftersom den var nischad på verktygsmaskiner. Alla våra utställare gjorde ändå bra affärer och var nöjda. Allt var bra på Stockholmsmässan, säger Chris Schmidt, ordförande för MTAS, en organisation som företräder tillverkare av specialverktyg och verktygsmaskiner.

Det var MTAS och SVMF, Sveriges Verktygsmaskinaffärers förening, som tillsammans med Stockholmsmässan arrangerade MAX.

Chris Schmidt anger två skäl till att mässan flyttar till Jönköping.

- Jönköping är en naturlig plats för oss att vara på med närhet till vår marknad. Det är också en unik chans att vara på samma ställe som två andra industrimässor, säger han.

Elmia Verktygsmaskiner arrangeras nämligen samtidigt med Elmia Automation och Elmia Svets- och fogningsteknik i maj 2016.

- Det är roligt att få med verktygsmaskiner som tidigare varit en del som saknats. Mässorna har mycket gemensamt även om var och en är specialiserad på sitt område, säger Ove Leichsenring, som representerar Svenska Automationsgruppen, medarrangör till Elmia Automation.

Även mässarrangören var mycket nöjd med att ha gjort klart om Elmia Verktygsmaskiner.

- För Elmias del är det mycket värdefullt att vara mötesplatsen för hela industrin med vår plats mitt i Skandinaviens industribälte, säger Peter Scott, kommersiell chef på Elmia.

Tre mässor samtidigt

10-13 maj arrangeras tre mässor på Elmia i Jönköping: Elmia Automation, Elmia Svets och fogningsteknik samt Elmia Verktygsmaskiner.

Fredrik Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt