Jodå, det stämde: Autocad kommer för Mac

2010-09-01 14:42  

Nu kommer cadprogramvaran Autocad i en version för Mac-datorer. Dessutom ska den kunna köras både på Iphone och Ipad.

Sedan i våras har det gått rykten om en ny Macversion av anrika Autocad. Senast det begav sig var i juni 1992, och sedan dess har det onekligen hänt en del. Att Apples datorer fått nytt operativsystem är bara en detalj i sammanhanget, viktigare är den allmänna teknikutvecklingen och den massiva övergången till 3d-cad.

Enligt leverantören Autodesk, är det kundernas allt vanligare önskemål om en Macversion som fått företaget att ta fram programvaran. Och den här gången räcker det inte med en version för ”vanliga” datorer, stationära såväl som bärbara. i det nya paketet kommer också en app för Iphone och Ipad. Den ska göra det möjligt att presentera och redigera sina cad-modeller ute på fältet.

Även om Autodesk inte sagt något i förväg om att Macversionen av programmet var på gång, har detta knappast varit en hemlighet. Drygt 5000 användare har varit med och fått betatesta programmet.

Erik Mellgren

Mer om: Ipad Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt