Hjälp oss hitta Sveriges coolaste robot

2009-09-08 23:00  

Flitiga och tålmodiga jobbar robotarna på utan att göra mycket väsen av sig, bortsett från lite elmotorsurr. Det är tveksamt om de får den uppskattning de förtjänar.

Vi på Ny Teknik Automation tänker ändra på den saken. Därför startar nu tävlingen om Sveriges coolaste robot. Men vi behöver din hjälp. Vi ber alla våra läsare (60?000 enligt senaste undersökningen) att nominera sina favoriter. Mejla en bild på roboten tillsammans med en kort beskrivning tillcoolast@nyteknik.se. Vi vill ha bidragen senast 20 september.

Vi avstår avsiktligt från att definiera begreppet "robot" närmare. Även i övrigt är kvalgränsen generös. Tävlingen är öppen för alla robotar som finns i Sverige eller har tillverkats eller utvecklats i Sverige.

I nästa nummer presenterar vi kandidaterna som går vidare till finalomröstningen. Stiligt pris utlovas till den som skickat in vinnande bidraget.

Erik Mellgren

Mer om: Tävling Robotar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt