Hållbar industri

Hjälp, chokladen är full av rfid!

Full kontroll från chokladsmet till färdig pralin. Maraboufabriken i Upplands Väsby tar nu rfid-teknik till hjälp för att vässa kvalitetskontrollen och minska kostnaderna.

Publicerad

Iklädd hårnät och vit skyddsrock tar Ny Tekniks reporter klivet in i chokladfabriken i Upplands Väsby utanför Stockholm. Luften är fylld av söt godisdoft. På banden rullar trillingnöt och chokladkakor. Från stora behållare i taket rasslar pralinerna i Twistpåsar ner till förpackning.

I ett separat rum står produktionslinan för den senaste nykomlingen i sortimentet, Marabou Sensation. Med olika chokladlager och dubbla fyllningar är chokladkakan mer komplex att övervaka än tidigare produkter.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här