Här är drönaren som både flyger och dyker

2016-01-27 07:08 Angelica Söderberg  

TEKNIKSVEPET. Forskarnas drönare kan röra sig både i luft och vatten. Läs ett urval av de senaste tekniknyheterna här.

Flyga lite, dyka lite. Loon Copter från Oaklands universitets Embedded Systems Research kan både flyga och dyka samt röra sig under vatten, skriver Mashable. Kolla in filmen med dykande drönaren här ovanför!

 

Teslas vd Elon Musk är nöjd med utvecklingen för företaget i Kina. Så nöjd att han rapporteras planera för en fabrik i landet under 2016, skriver Mashable.

 

Helikopterpiloter som flyger i dimma, rök och snöstormar måste förlita sig helt på instrumenten. Nu vill ett säkerhetsföretag få bättre koll på hur piloter använderinstrumentbrädan i ett försök med infraröd skanning av ögonrörelser, skriver Gizmag. Läs mer även i pressmeddelandet.

 

Här är roboten som kan skilja mellan äpplen och apelsiner. Målet är att få en automatiserad fruktsortering, rapporterar Huffington Post Tech.

 

Att hacka bilars säkerhetssystem är enkelt, säger nu ännu fler experter. Läs mer hos Time.

 

"Sweden is a tech superstar from the north" skriver Techcrunch i en rätt rejäl text om sin syn på svenska tech-undret.

 

Har du inte fått möjlighet att besöka Guggenheim-museet i New York? Inga problem! Google Street View har skannat av museet med bland annat drönare och kan nu bjuda på en rundvandring, skriver Mashable.

   

Gilla Ny Teknik på Facebook

   

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

 

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt

SPONSRAT INNEHÅLL

ANNONS