Hållbar industri

Den stora kesoflytten

I ett mejeri i Falkenberg där det tidigare producerats hushållsost ryms nu kesoproduktionen. Foto: Arla Foods
Tillverkningen av keso har flyttat till Falkenberg. Foto: Arla Foods
Tintin Mattsson Foto: Fredrik Karlsson
I ett mejeri i Falkenberg där det tidigare producerats hushållsost ryms nu kesoproduktionen. (Klicka för större bild) Foto: Arla Foods

Hela tillverkningen av keso behövde flyttas – utan stopp i produktionen. Arla Foods är i slutfasen av jätteprojektet.

Publicerad

Produktionen var förlagd till mejeriet i Skövde där man hade nått kapacitetstaket. Exportmarknaden lockade och Arla beslutade att flytta hela produktionen till mejeriet i Falkenberg. Den nya lokalen är ett 50 år gammalt mejeri som för producerade hushållsost.

– Vår uppgift var att flytta utrustning, trimma in den, hygientesta, rekrytera personal utan att det påverkade leveranser eller kvalitet från något av mejerierna. Vi skulle också öka den totala volymen till 29 miljoner kilo per år, säger produktionschefen Tintin Mattsson.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här