Canon planerar robotbyggd kamera

2012-05-15 15:42  

Redan 2015 kan japanska kameratillverkaren Canon ha inlett helautomatisk kameratillverkning.

Vid ett pressmöte under måndagen förklarade Canons talesman Jun Misumi att företaget studerar möjligheten att sänka produktionskostnaderna genom att låta robotar ta över tillverkningen av digitalkameror.

Med maskinernas hjälp ska Japan se till att bibehålla landets höga tekniska kompetens, samtidigt som monotona monteringsjobb inte behöver läggas på mänsklig arbetskraft.

Utvecklingen mot automatiserad produktion kommer att ske under de närmaste åren, och redan 2015 kan helautomatiserad tillverkning vara en realitet.

Canon införde produktion i ”celler” under 1990-talet, det vill säga en grupp arbetare tillverkade en stor del av produkten i stället för att som tidigare ha utfört ett fåtal moment vid ett löpande band.

Men robotar har gradvis kommit in i cellproduktionen, och enligt Canon är tiden nu mogen för robotarna att ta över helt, skriver Japan Today.

Håkan Abrahamson

Mer om: Canon Automation

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt