Blir det verkstad av forskningen?

2009-10-06 23:00  

Får den svenska industrin någon nytta av statens miljardstöd till forskningen? Den är den heta frågan när Ny Tekniks chefredaktör Lars Nilsson möter tre av Sveriges mest inflytelserika forskningsmakthavare på Tekniska mässan.

Debatten hålls den 13 oktober, vid lunchtid. I panelen sitter tre kvinnor som fördelar miljardbelopp i anslag till svensk teknikforskning:

- Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova,

- Madelene Sandström, vd för KK-stiftelsen samt

- Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, ordförande för Stiftelsen för strategisk forskning.

- Det jag vill få svar på är vilken nytta Sveriges vanliga små- och medelstora industriföretag har av de statliga forskningsmiljarderna. Blir det någon verkstad av satsningarna?, undrar Lars Nilsson.

- Många av besökarna kommer ju från verkstadsindustrin, från underleverantörer som drabbats hårt av krisen och samtidigt har krav på sig från kunderna att satsa på utveckling. Kan de få hjälp av forskningssatsningarna? Och i så fall hur?

Erik Mellgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt