Baddare på baguetter

2009-01-21 14:39  
Handknådat eller industribakat? Foto: Colourbox

Baguetten, det långa vita brödet, är en självklar del av den stolta franska mattraditionen, med kvartersbagare som knådar och gräddar brödet i ottan och sedan säljer de över disk i den egna butiken. Men även i Frankrike kommer det dagliga brödet nuförtiden ofta från storskaliga industribagerier. Det skapar behov av nya automationslösningar.

Franska företaget De La Ballina, specialister på brödhantering, har lanserat en ny förpackningsmaskin som kan stoppa 18 000 baguetter i timmen i påsar. I linjen ingår kontrollstation med ett visionsystem i 3D som avsynar vartenda bröd och bara släpper de helt godkända vidare till förpackning.

Erik Mellgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt