5 000 ställer ut i Hannover

2014-02-19 09:52  

De marknadsför sig som världens främsta mässa för industriteknik.

Den stora industrimässan på Hannover Messe arrangeras varje år. Årets tema är ”integrerad industri – nästa steg”. Det handlar om morgondagens intelligenta och självorganiserande fabriker. I den integrerade industrin effektiviseras produktionsprocesserna.

Hela konceptet ryms i Tyskland i begreppet industri 4.0.

I den intelligenta fabriken måste system kunna interagera med varandra. Mässan blir en mötesplats där automation, energi, inköp och FoU möts.

– Många utställare har nyheter att visa på mässan och besökare får influenser till snabbare och bättre produktion, säger Onuora Ogbukagu, presschef för mässan.

Man väntar sig 200 000 besökare från 90 länder hos de drygt 5 000 utställarna. Det är bara ett 20-tal svenska företag som ställer ut. Bland dem finns Electrolux.

– Det är tredje gången vi ställer ut i Hannover. Det är en bra möjlighet för oss att visa upp vad vi gör inom olika områden och hitta fler företag som vill samarbeta med oss, särskilt fler gröna samarbeten, säger Therese Granath, Electrolux.

Tre stora i Tyskland

Hannover Messe. Industrimässa i kolossalformat som hålls årligen.Hannover, 7–11 april.

Automatica.  Internationell mässa för automatiseringsteknik. München, 20–23 maj.

Motek.Mässa om automatisk montering och hantering. Stuttgart, 6–9 oktober 2014.

Fredrik Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt