3 riktigt heta tips på Teknikmässan

2009-10-06 23:00  

Ny Teknik Automation tipsar om höjdare på Tekniska mässan och Scanautomatic. Gör också testet: Vilken mässtyp är du?

1. Gratis lyckopiller!

Enkelt, kraftfullt och dessutom gratis. Klart man blir lycklig av att använda 3d-verktyget Google Sketchup. En som redan upptäckt det är Thomas Lydigh, chef för robotautomation hos Teamster AB. När han läste om Google Sketchup i Ny Teknik insåg han att programmet kunde användas för att projektera automationsanläggningar, vilket beskrevs i Automation i våras.

Seminarium, Scanautomatic,

onsdag 14 oktober kl 13.

2. Logistikens Formel-1

Klassiska motorsportarenor som Le Mans, Indianapolis och Ring Knutstorp förbleknar vid sidan av Älvsjö steeplechase, hinderbanan där Sveriges truckförarelit gör upp om årets SM-titel. Suset från elmotorer på högvarv ligger tätt över mässgolvet när ett fyrtiotal truckförare möts i hård kamp om den åtråvärda trofén. Deras topptrimmade fartvidunder är fyrhjuliga motviktstruckar i klassen 1,5-2 ton.

SM i Truckkörning, Tekniska Mässan,

varje dag 14-16 oktober.

3. Praktisk teknikorientering

Skogsmulle lär barn att hitta ut i naturen. Scanautomatic satsar på strövtåg inomhus i stället. Vandringar på mässan ska visa hur teori och praktik hänger ihop.Vandringarna är guidade turer runt mässgolvet, som är kopplade till seminarier. Under turen hälsar man på hos tre-fyra som visar en lösning, produkt, komponent eller tjänst som har anknytning till de olika ämnena.

Teknikvandringar, Scanautomatic, Två gånger varje dag 14-16 oktober.

Erik Mellgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt