Ny Teknik
  • Prenumerera
  • Nyhetsbrev
  • Podcast
  • Logga in
  • E-tidningen
  • Education
  • Annonsera
  • Tipsa oss!

Logga in på
Ny Teknik Premium.

Glömt lösenord?

eller
Skapa konto Aktivera konto

Du är inloggad som

Kundnummer:

Min sida Logga ut
Ny Teknik
  • Premium
  • Automation
  • Digitalisering
    Annons

  • Energi
    Annons

  • Fordon
    Annons

  • Startup
    • 33-listan
    • Nominera till 33-listan
    Annons

  • Ingenjörskarriär
    Annons

  • Lediga jobb
  • E-tidningen
  • A-Ö
    • Section 1
      • 33
        • 33-listan
      • A
        • Automation
      • B
        • Bygg
      • D
        • Digitalisering
        • Debatt
      • E
        • Energi
    • Section 2
      • F
        • Fordon
      • G
        • Grafik
      • I
        • Industri
        • Ingenjörskarriär
        • Innovation
        • IoT-Podden
      • K
        • Krönikor
      • L
        • Lediga jobb
    • Section 3
      • P
        • Populärteknik
        • Poddar
      • S
        • Samhälle
        • Startup
      • T
        • Teknikhistoria
      • W
        • Webbtv
    • Section 4
      • Ny Teknik
        • Almedalen
        • Cookies
        • Ingenjörskarriär
        • Nyhetsbrev
        • Om oss
        • Platsannonsera
        • Prenumerera på Ny Teknik
        • Prenumerera på Teknikhistoria
        • PUL
        • Redaktionen
        • Tipsa oss!
linkedin facebook twitter

Det finns 8 artiklar om Kött

Läs om Kött och ta del av de artiklar om nyheter inom ämnet.

Forskarnas labbodlade kött börjar likna en stek (men bara nästan)

Allt fler forskare och företag har börjat intressera sig för labbodlat kött. Men det är svårt att få till en produkt som liknar det kött vi är vana vid. Forskare kan ha hittat ett möjligt sätt. 

Publicerad 2021-03-04

Deras metod öppnar för skräddarsytt odlat kött

Ett kanadensiskt universitet har anpassat teknik avsedd för mänskliga transplantationer. Resultatet är ett slaktfritt kött med autentisk smak och konsistens.

Publicerad 2021-02-03

Mosa Meats forskningschef: ”Ett protein kostar en miljon euro per gram”

Med stamceller från djur går det att odla kött i bioreaktorer. Inga djur behöver då slaktas. Först i världen var nederländska Mosa Meat, som nu kämpar för att få ned kostnaden.

Publicerad 2021-01-08

Singapore först ut – godkänner labbodlat kött

Kycklingkött som odlats i laboratorium kommer för första gången att få säljas. Singapore ger grönt ljus till labbköttet, som det första landet i världen.

Publicerad 2020-12-02

Impossible Foods gjorde köttfria ”köttburgaren” – nu vill de göra mjölkfri ”mjölk”

Bolaget har gjort sig känt för sina köttliknande, men helt köttfria burgare. Nu jobbar Impossible Foods på nästa steg: att göra en dryck som smakar som komjölk, men är växtbaserad.

Publicerad 2020-10-29

Då ska KFC presentera sin 3d-printade ”slaktfria” nugget

Nu utvecklar kedjan ett sätt att 3d-printa sin storsäljare av kycklingceller. Framtidens kycklingnuggets ska avsmakas på en restaurang redan i höst.

Publicerad 2020-07-20

Beyond Meat öppnar fabriker i Europa

En av de mest hajpade tillverkarna av köttliknande vegetariska produkter gör en storsatsning på Europa. Beyond Meat öppnar två fabriker i Nederländerna.

Publicerad 2020-06-11

Ny forskning: Kött dåligt – för både klimat och din hälsa

Köttets vara eller icke vara är ständigt på tapeten. För det är inte bara för klimatet som kött är skadligt. Hälsan tar också stryk, även om vetenskapen inte är helt överens på den punkten. Den senaste forskningen visar dock att det kan finnas en poäng att låta steken vara.

Publicerad 2020-02-04

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Följ oss!

Linkedin Twitter Facebook

Debatt

Opinion

”Digitalt utanförskap leder till nytt klassamhälle”

Opinion

”Upprepa inte misstagen när vätgas är på väg att ta över”

Opinion

”Ta hjälp av ai för att få pollenmätningar i hela Sverige”

Opinion

”Satsning på utbildning krävs för att undvika kris i techbranschen”

Bevaka nyheter

  • Nyhetsbrev
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • LinkedIn jobb
  • RSS

Prenumerera

Bli prenumerant

Min sida
Har du en fråga om din prenumeration?
Kundservice 08-52218318

Annonsera

  • Produktannonsera
  • Platsannonsera

Ny Teknik
Ny Teknik Group Sverige AB
106 12 Stockholm

Kontakt

  • Per Danielson
    Chefredaktör och ansvarig utgivare
  • Redaktionen
    08-796 66 00
  • Tipsa om nyheter anonymt
© 2021 Ny Teknik FAQ Om cookies Vår personuppgiftspolicy ALLMÄNNA VILLKOR FAKTURA Sitemap

All information är upphovsrättsskyddad. Citera gärna men ange källa.

  
Access to this section is restricted
Ny Teknik

Logga in på
Ny Teknik Premium.

Glömt lösenord?

eller
Prova ny Teknik Premium
Redan tidningsprenumerant?
Aktivera ditt konto här