Digitalisering

Spel för Apple TV hett tips inför veckans lanseringar

Foto: Pressbild Apple
Foto: Pressbild Apple

Två nya Iphone, en ny Apple TV och kanske en Ipad Pro. Det är några av produkterna som snurrar i ryktestombolan inför Apples produktpresentation på onsdag.

Publicerad

På onsdag kväll svensk tid är det dags för Tim Cook och hans kader av produktchefer att traditionsenligt ställa sig på scen för att presentera årets nya Iphone-modeller. Men enligt ryktena kan vi vänta oss att även få se lite ytterligare produkter i år. Telefonerna kommer med största sannolikhet att vara en Iphone 6s och en 6s plus.

2015 är ett mellanår i Iphonevärlden när nyheterna brukar stanna på insidan och telefonen behåller förra årets utseende. I år ryktas det dock att modellerna ska ha blivit lite kraftigare för att bättre klara påfrestningar. Modellerna väntas också bli tryckkänsliga på samma sätt som Apples klocka. Hur tryckkänsligheten kommer att användas i telefonen är dock oklart. Vissa gissar att det är för att kunna kalla upp extra menyer medan andra hoppas på tillämpningar i spel. Kanske får vi se både och.

De nya Iphonemodellerna väntas, som vanligt, också få bättre kamera och flera rykten handlar om att kameran på telefonernas framsida ska bli bättre för att ge Iphoneanvändarna möjlighet att ta skarpare selfies. På önskelistan står också mer ram-minne i Apples mobiler. Få tror dock att tillverkaren kommer att ändra på den invanda trappan för telefonens lagringsminne.

En verklig ryktesälskling är Apple TV. Apples lilla TV-puck har inte uppdaterats på snart tre år och allt annat än en total omgörning kommer att vara en besvikelse. Bland förväntningarna finns att Apple TV precis som telefonerna och surfplattorna ska få en app-butik som skulle göra det möjligt för utvecklare att ta fram spel och andra appar för Apple TV.

Apparaten väntas också få ett nytt gränssnitt som kan styras med Apples personliga assistent Siri, eller en ny mer avancerad fjärrkontroll. Många hoppas också på möjligheten att söka efter filmer i flera strömningstjänster på samma gång på samma sätt som till exempel Amazon tillåter i sin tv-puck. Den som hoppas på att kunna strömma film i 4K ska dock inte hålla andan om man ska tro sajten 9to5mac, nya Apple TV kommer bara att fixa gamla trygga 1080p.

När det gäller mer osäkra rykten kvalar en ny större Ipad in. En eventuell Ipad Pro skulle konkurrera med din bärbara dator när det gäller skärmstorlek och kanske ha ett medföljande tangentbord på samma sätt som Microsofts Surface-datorer. Vissa rykten talar också om en pekpenna som tillsammans med Apples teknik för tryckkänslighet skulle öppna nya möjligheter för den som tecknar eller skriver på sin platta.

Gilla Ny Teknik på Facebook