Digitalisering

Foxconn ber Apple delta i bud på Sharps skärmar

Taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconn ber Apple delta i budgivningen på japanska Sharps bildskärmsdivision uppger en japansk affärstidning.

Publicerad

Det är tidningen Nikkei som tagit del av uppgiften att Foxconn, som tillverkar en mängd av Apples produkter, har lagt ett bud på Sharps verksamhet för tillverkning av lcd-skärmar.

Sharp är sedan länge leverantör av skärmar till Appleprodukter, och enligt uppgifterna i Nikkei business daily så ser Foxconn gärna att även Apple deltar i budgivningen.

Sharp brottas med svag ekonomi, främst orsakad av hård konkurrens från andra asiatiska länder när det gäller tv-apparater, och har tidigare i år meddelat att man måste banta arbetsstyrkan med 10 procent.

Enligt Nikkei har ägaren till en av Sharps japanska konkurrenter, Japan Display, föreslagit ett samgående med Sharps bolag för skärmproduktion.

En analys i Nikkei menar att Apple tillsammans med Foxconn har intresse att att Sharps skärmverksamhet inte går in i ett stort japanskt företag eftersom det då blir svårare för Apple att kunna påverka prissättning och leveranser till sina produkter.

Foxconn är handelsnamnet för det taiwanesiska företaget Hon Hai Precision Industry, med stora produktionsanläggningar i bland annat Folkrepubliken Kina.