Startup

Svensk hjärtmonitor hyllas av MIT-professor

Coala Lifes hjärtmonitor. Foto: Jörgen Appelgren
Coala Lifes hjärtmonitor. Foto: Jörgen Appelgren

I våras klev Coala Life in på 33-listan. I och med priset Rising Star Award 2017 pekas företaget nu ut som ett av världens mest lovande medicinteknikbolag.

Publicerad

Stockholmsbaserade Coala Life har tagit fram en liten monitor som ska hjälpa personer som ligger i riskzonen för hjärtproblem att få hjälp med mer avancerade metoder.

Monitorn analyserar både hjärtslag och hjärtljud, och har inbyggt system som använder inslag av självlärande teknik för att kunna skräddarsy analyser utifrån individuella förutsättningar.

Lösningen blev biljetten in till årets 33-lista, som sammanställs av Ny Teknik och Affärsvärlden.

Läs mer:

Nu blir Coala Life det första företaget att få det nya priset Rising Star Award 2017. Utmärkelsen delas ut på konferensen Swedish-American Life Science Summit (SALSS), som samlar forskare, entreprenörer och investare inom området livsvetenskap.

Syftet med priset är att uppmärksamma ett svenskt bolag med ”kapacitet att revolutionera och påverka en global marknad.”

I juryn fanns bland annat entreprenören Susanne Najaf, MIT-professorn Robert Langer och Carl-Henrik Heldin, professor och ordförande för Nobelstiftelsen.

Läs mer:

I priset ingår mentorskap av juryn, och hjälp med internationella kontakter.

– Det känns hedrande att få priset - i synnerhet med tanke på den tunga internationella juryn. Vårt nästa steg är internationell expansion, och den här utmärkelsen är betydande för att göra möjlig, säger Philip Siberg, vd på Coala Life.