Svar till Gunnar Lindberg

Det har väl konstaterats ett antal gånger nu att den stora osäkerheten är huruvida allt vatten förångas.

Nu har jag tittat på Mats video ett antal gånger och räknat lite. Enligt rapporten var flödet ca. 4 kg/h. Om allt vatten förångas och vi antar att slangen har en tvärsnittsarea av 9 cm^2 får jag att ångan lämnar slangen med en hastighet av ca. 2 m/s. Så ser det inte ut i videon. Där kommer en avsevärd mängd flytande vatten ur slangen och det ser ut att vara ganska lite ånga.

Naturligtvis kan en del ånga kondensera i slangen. Detta är dock en relativt liten effekt. Längre ner i tråden uppskattade jag förlusten från slangen till luften till 160 W. För att signifikant påverka sutsatsen skulle det krävas en storleksorning mer, vilket inte verkar troligt. (160 W ger 0.07 g/s flytande vatten. Videon visar ett mycket större flöde).

Jag tror inte att Rossi bluffar medvetet (han är för cool och tillåter för mycket oberoende tester). Däremot tror jag att apparaten värmer och förångar bara en liten del av vattenströmmen. Termometern sitter förmodligen så att den kommer i kontakt med ångan och visar därför 100 C. I slangen blandas vatten och ånga och ut i hinken kommer vatten vid ca. 60-80 C, vilket stämmer mycket bättre med videon. Temperaturökningen förklaras helt av inmatad elekrisk effekt.

För att bestämma effekten måste man göra en ordentlig värmebalans på systemet. Det går inte att lita på termometern eftersom den sitter så att det är omöjligt att veta om temperaturen är homogen vid mätpunkten.

Anmäl

Svar till Carl

Och uppfinnaren har inte märkt att detta sker oavsett om han han nickelpulver i eller inte? Jag säger inte emot dig om att mätningarna är usla och att allt vattnet inte verkar vara i ångfas, men nog är uppfinnaren medveten om det i så fall.

Anmäl

Svar till Realist

Realist, ingen kan ju anklaga dig för att ligga på latsidan i alla fall . Inlägg sent i går kväll och igång före kl 07:00 idag. Varför bränner du all denna energi på att misskreditera allt kring Rossi. Om ett par månader får vi ju svar. Har han inte en fungerande lösning duglig för produktion då så är han ju borta för alla framtid. Har ha bluffat så kommer han ju bli jagat till världens slut och längre än så. Det samma gäller ju det grekiska bolaget.

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Jag tycker det är roligt att argumentera och har ett hyggligt kunnande inom området. Sen gillar jag inte att så pass många här väljer att selektivt se bort från allt som inte talar maskinen till fördel, samt argumentera med felaktiga fakta och felaktig logik. Bra underlag för kul diskussion, alltså.

Sen är jag inte övertygad om att vi får svar om ett par månader.

Anmäl

Svar till Realist

"Argumentera med felaktiga fakta och felaktig logik"Skall vara helt ärlig. Du ger inte intryck att vara den mest logiska i det här forumet..........Anmäl

Svar till Helt slö kniv...

Och var finner vi bevis för din vassa logik? Hoppa i vattnet och simma, om du kan.

Anmäl

Svar till Carl

Bra jobbat Carl, det som är givande med detta nu är logiska resonemang...

Jag tror att Rossi bluffar medvetet, ty annars vore det en barnlek att låta oberoende testa manicken, utan att dess inre trollpulver avslöjas..

Rossi kunde specificera strömmen (den blå fokuseringspunkten), vattenflöde och vattnets beskaffenhet...

Så får de som ska kontrollera sätta upp hela testen.... Rossi skulle då bara tillhandahålla manicken.

I början sade Rossi att han gjorde en förtida demo"show" för att hans vän var så gammal (riskerade att dö utan att fått ett Nobelpris?), "vänskap har ett pris"....

Men därefter har flera demoshower genomförts, nu kan man ju fundera på av vilken anledning?

Tänk om du Carl var konstruktör till E-Cat och övertygad om att den fungerar, visst skulle du om du genomförde en demonstration, se till att tvivel undanröjts?

Om en människa med hög moral hade konstruerat E-Cat, så fanns bara två alternativ.

1. tyst som en mus tills ev. patent är godkänt.
2. korrekt demonstration om man vill få in kapital utan att ha fått patent.


Jag kommer till det vanliga...

1. Rossi är stendum men med världen största vetenskapliga tur.
2. Rossi bluffar...

Ge mig ett tredje alternativ ni som tror att det är minst en chans på 10 att E-Cat kan omvandla kärnenergi till värme och till en kostnad av 1/3 eurocent/kWhtermiskt...


4kg Pu238 i manicken, eller motsvarande, får anses som fusk.
Med ändrade regelverk kunde alla få Pu238 till uppvärmning av sina hus och elgenerering, den tekniken har äntligen nått 10% i verkningsgrad....
Kan lämpligen tillverkas genom toriumcykeln...

Det är ganska konstigt att privatpersoner får ha diverse kemiska preparat som måste handhas med största försiktighet, men vi inte får köpa Pu238batterier.....Som fans i alla pacemakerpatienters bröst tidigare.....

Jag anser att det beror på radioktivitesfobin, det passar så bra att bygga skrämsel om... en osynlig fara... perfekt i dagens sekulariserade samhälle som ersättning till gamla tiders hotbilder.

Alfastrålning är ju bara heliumkärnor, tillför elektroner och ni får den heliumgas som strömmar upp före olja och naturgas då vi borrar genom jordskorpan... det är alfastrålning från jordens livsviktiga inre kärnreaktorer som fångat upp elektroner på samma väg upp som mycket av våra fossila kolväten....

Tänk att så många dyrkar solandet, trots att så många får hudcancer, men så ytterst få inser att Pu238-batterier vore en frälsning (om vi fick tillverka just Pu238, till ett konkurrenskraftigt pris)?

Anmäl

Svar till Gunnar Littmarck

Man kan tänka sig att Rossi vill skapa ett "lagom stort intresse" inför den kommersiella lanseringen. Genom att undvika att bevisa funktionen håller han uppe intresset samtidigt som eventuella konkurrenter istället för att försöka stjäla eller kopiera uppfinningen avfärdar den som bluff. (I de fall de överhuvudtaget ägnar Rossi en tanke.) Det kan också ingå i en strategi att skydda sig själv och sin familj, alltså att bli en kändis. Det gäller nu att bygga upp en produktions- och serviceapparat för 100-tals miljoner och hindra replikering genom patent eller användaravtal. Investerarna vill samtidigt snabbt komma igång med försäljningen och då är lite "teasers" från uppfinnaren inte helt fel. I bästa fall kan denna uppfinning bidra till världens framtida energiförsörjning, i sämsta fall är det en stor bluff. Det är svårt att förstå varför man skulle satsa så mycket engagemang på en bluff som skulle förstöra ens rykte och heder för all framtid.

Anmäl

Svar till Mikael Lundell

Rossis rykte har han för länge sedan förstört, med tanke på hans historia är det extra viktigt att vara maximalt trovärdig. eller?


Klart att om den skulle fungera så gör hans pajaseri att risken för industrispionage minskar mot noll, det är den enda anledningen jag kan finna..... Sänk ett redan bottenlågt anseende.

Men då får verkligen inte någon annan känna till att den makalösa manicken kan omvandla energi lite dyrare än dagens billigaste kärnkraftverk och mycket dyrare än de som finns om några år....

Klart att en småskalig manick som kan ge 10KWh värme för hans påstådda pris skulle vara fullständigt revolutionerande för oss "småfolk", men knappast för industri och verkligen inte för samhällen som gjort sig beroende av höga energiskatter.

Vi får väl se, om inget visas det närmaste halvåret kan man nog lägga E-Cat i samma låda som Black Light Power....

Anmäl

Svar till Gunnar Littmarck

nu skriver jag som en idiot.... 10kW 10KWh ger nästan allt med tillräckligt lång tid....

Anmäl

Svar till Mikael Lundell

Bing! Klockrent sagt av dig.
Jag kan själv bara inte få in att Rossi medvetet skulle driva detta och samtidigt veta att det inte funkar. Det är ju komplett självmord. Är man jagad som Rossi är springer man ju inte medvetet in i ett hörn. Han själv måste tro att E-cat funkar.

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Rossi ser allt annat än jagad ut, skulle inte Mats Lewan skriva om det så skrev ingen... Inse att Rossis E-Cat inte ens framkallar en gäspning i stora energitekniska forum.

Varför står inte journalister på kö? Varför inga papparatsin? Varför skriver inte ens den oseriösa populärvetenskapliga pressen?

Anmäl

Svar till Gunnar Littmarck

Här är det frågan om ytterligare en kandidat till hattätarklubben. :-) - smaklig spis när det beger sig !

Anmäl

Svar till Gunnar Littmarck

Jag formulerade mig klantigt. Vad jag menar med jagad är inte av media utan av de som blivit lovade att få investera i E-cat som produkt och som vill vara med och få del av framtida vinst. Dessa investerare sitter ju säkert redan nu och räknar på potentiell vinst kommer att vinna på E-cat. Dessa investerare jagar garanterat honom nu för att säkerställa att han håller tidsplanen. Jag tror inte han medvetet sätter sig i en sådan situation. Kommer han till dem i november-december och säger sorry, det blev inget så skulle inte jag vilja vara i hans situation. De kommer ju säkert att vilja ha kompensation för uteblivna intäkter.
Defkalion verkar ju officiellt tro stenhårt på detta och kommer ju vilja ha återbäring.

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Då fattar jag, jag har inte hängt med de sista månaderna och sett att det på allvar finns investerare, då ger det kanske motivet till en bluff, helt i Rossis tradition....

Vad jag inte fattar är hur någon investerar i Rossi med hans förflutna och helt utan objektiv demonstration.

Men det har ju drivit Rossi i 20 år nu, lura någon att investera i ett av hans projekt, så "råka" ut för en olycka...


Rossi måste vara oerhört duktig på att skapa förtroende... De värsta jag annars läst om var den som sålde Eifel tornet 3ggr...

Det finns sjukt trovärdiga människor.... och Rossi är en sådan.

Anmäl

Svar till Mikael Lundell

Jag håller med dig att Rossis agerande är obegripligt om han vet att det är en bluff, men många som likt Rossi varit i rampljuset brukar drivas av att få uppmärksamhet, så länge det varar..... Sjukt.... Så får vi tänka på hur länge Rossi varit förhäxad av att detta ska fungera, nu eller aldrig ska jag bli stor..... kanske han kände undermedvetet..... Så putsar han lite på resultaten... bara så lite att Carls beräkning stämmer.... energi in och ut är den samma, noll kärnenergi frigörs...


Brinner man tillräckligt för något så blir man ofta partisk och lite blind....

I så fall har Rossi ett "trollpulver" som han tror fungerar, bara kanske inte alltid.?

Detta är ett fall för psykiatrin, Rossi och inte minst alla vi som kommenterar..

Det sjukaste är att alla tar hans kostnadsberäkningar på allvar..... Han sänkte ju en gång med faktor 3 för att inte hamna 50% över stenkol..... Hur jävla seriös är man då?

Jag tror att Rossi säger det som behövs för att hålla liv i de troendes eld, vad han vinner på det kan jag inte se...

Väldigt många agerar destruktivt blott för att få uppmärksamhet..... Märkligt men sant....

Märkligt vidare att han lyckats få med sig killarna i det grekiska bolaget, vore jag Mats, skulle jag inte bara kolla Rossis privata ekonomi, hans påstådda doktorsavhandling utan även kolla upp de grekiska pojkarna, om de påstår att de har en fungerande 10kW E-Cat klar för hushållen och Rossi påstår att 2,5kW är en stabilare lösning samt att detta inte är något för privatpersoner, så ser jag en del motstridigheter...

Antag att E-Cat fungerar med kall fusion utan gamastrålning, på ett nytt för fysiken okänt vis... antag vidare att grekerna verkligen har en sådan... visst skulle den vara så värdefull att ingen kunde anförtros den före den var patenterad?

Inse det,, Rossi skulle inte låta andra sitta på en dylik...

Grekerna kanske har en mackapär från Rossi som de tror fungerar, en utan just trollpulver,,,,,, så de kan bygga 100.000tals...när de väl får trollpulver....

De som påstår att de har en fungerande, borde pressas på om de verkligen testat den....

Anmäl

Svar till Gunnar Littmarck

Håller helt med när det gäller första delen av ditt inlägg. Det finns många psykologiska drivkrafter som kan få en människa att göra knepiga saker.När det gäller tillgång till e-cat för sammarbetspartners håller jag inte med. Även dessa är ju i högsta grad beroende av att hemligheten inte kommer ut på grund av risk för konkurrens.Vem skulle satsa stora pengar utan att fått göra omfattande tester. Är det en bluff så är nog "grekerna" inblandade också. Finns många skäl att bluffa som inte bara handlar om pengar.

Anmäl

Svar till Carl

"Jag tror inte att Rossi bluffar medvetet"
Minns något om att han värmt en en lokal än längre tid (månader eller var något år?). Ganska klart att han vet exakt om han får ut mer än han stoppar in.

Anmäl

Svar till Gunnar Lindberg

Varför förångar vattnet tullständigt? Då blir det svårt att mäta den utgående mängden vatten. Man skulle kunna fiffla genom att suga tillbaka vatten genom en slang som ligger inne i röret. Eventuellt kan man även ha en dold kabel inne i röret.

Anmäl

Svar till Mean

Om du har koll på att det är ånga du mäter och temperaturen så behöver du inte veta vattenmängden som kommer ut.

"Man skulle kunna fiffla genom att suga tillbaka vatten genom en slang som ligger inne i röret. Eventuellt kan man även ha en dold kabel inne i röret."

Vart skulle det vattnet ta vägen... tycker du verkligen att det är realistiskt?!?
Här har du nog inte tänkt till!

Observera också att alla som fått testa appraten har kunnat kontrollera alla anslutningar, slangar mm..

Anmäl

Svar till Gunnar Lindberg

Det är svårt att förstå den iver och energi realister alstrar för att helt desavouera ett fenomen som skulle kunna betyda ett så stort enormt genombrott för mänskligheten som i detta kan stå för dörren. Intresset att såga Rossi tycks öka i takt med att han går från klarhet till klarhet. Bakgrunden till varför nyttiga idioter inte har de öppna som krävs med att vänta till oktober på att Rossi skall övertyga världen att världens energiproblem kan vara löst, står kanske att finna i psykologiska brister och minimala insikter om hur utveckling och nyskapande sker.

Anmäl

Svar till Karl Å

No comment

Anmäl

Svar till Karl Å

"från klarhet till klarhet" ?

Snarare konstant bekvämt inhöljd i dunkel dimma, med diverse få konkreta bevis (som jag tolkar som misstag av dirigent Rossi) som lett till total motsägelsefullhet. Jag finner det snarare skrämmande att folk har den typen av totalt godtroende och brist på kritiskt tänkande. Tillåt mig tvivla på att oktober skulle leverera någon sort bevis. Skumma affärer kräver skum belysning. Dimmorna lär ligga minst lika täta då.

Anmäl

Svar till Realist

En fråga till Realist, är du kritisk bara mot Rossi och hans påstående eller mot kall fusion eller LENR generellt?

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Bra fråga: Jag är MYCKET kritisk till Rossi, som verkar ha sökt upp detta område pga. dess höga andel oskeptiska utövare (min tolkning). Sedan är jag också mycket skeptiskt till LENR, som jag tror kan bortförklaras med noggranna mätningar. Dock tycker jag att man bör göra dessa mätningar på ett seriöst sätt, så att man med säkerhet kan avgöra om det trots allt finns något där som behöver förklaras (med känd eller okänd fysik).

Anmäl

Svar till Realist

Rossis backgrund är ju helt klart problematisk. När det gäller Cold Fusion/LENR så har jag sökt information om det finns nobel pristagare i fysik som stödjer en möjlig existens av LENR och till min förvåning så finns det ganska många. Jag trodde inte jag skulle hitta någon.
Mest stöd verkar finnas hos de fysiker med inriktning på QFT.
Intressantaste belägg för LENR tycker jag Julian Schwinger(N-pris 1965) och Brian D Josepsson(N-pris 1973) har gett. Sök gärna på dessa individer på nätet om du har intresse.
Citat från Julian Schwinger "The defense of cold fusion is simple, the circumstances of cold fusion are not those of hot fusion." "The fact that it occurs in a lattice means that new pathways are possible, new reaction rates and new reaction products become possible".

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Här är lite mer intressant information om LENR.

NASA är tydligen mycket intresserade och inte alls skeptiska mot Rossi, snarare tvärtom.
http://blog.newenergytimes.com/2011/05/06/nasa-working-on-lenr-replication-and-theory-confirmation/#comments

http://www.evworld.com/evworld_audio/dennis_bushnell_part1.mp3

Nu pratar vi inte några obskyra forskare heller...

Anmäl

Svar till J.A.

Intressant!!!!

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Brian D. Josephson är öppen för homeopati och parapsykologi också. Julian Schwinger kan jag kolla upp någon annan gång, har inte tid just nu. NASA har under lång tid haft ett par personer som följt LENR, men hittills har inga reproducerbara resultat erhållts (likt resten av LENR-fältet bara väldigt små effekter).

Man kan inte få Rossis maskin att fungera genom att peka på att somliga ägnar liknande experiment intresse, hur stora namn de än är eller har varit.

Anmäl

Svar till Realist

Då har du inte läst NASAs senaste rapporter då... de hävdar att de har verkliga resultat och att de arbetar med att få fram en teori.
Det handlar uppenbarligen inte längre om att verifiera utan att förstå... du kommenterar bara reflexmässigt utan att varken läsa eller förstå det material som presenteras för dig!!!

Anmäl

Svar till J.A.

Är det NASA rapporten du länkade till tidigare eller finns det någon annan. Är det en annan länk så vill jag gärna ha den då jag blev ruggigt nyfiken.

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Om det är följande:

http://blog.newenergytimes.com/2011/05/06/nasa-working-on-lenr-replication-and-theory-confirmation/#comments

; så är det ju ingen rapport.

Dessutom så står det ju att de testar hypotesen att Widom-Larsens teori är sann. Det står ingenting om att de har någon fungerande LENR redan. Inget nytt under solen alltså, som sagt har NASA under lång tid haft några forskare som försökt replikera/testa LENR. Mig veterligen utan positiva resultat.

Skicka dock gärna länk till rapporten, jag läser den och kommenterar gärna. Kan dock inte hitta den.

Anmäl

Svar till Realist

Jag vet inte varför jag skrev rapport, menade länk.
Men precis, det var jag läste förut idag.

.

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Här är ett par länkar till material från NASA...

http://newbusiness.grc.nasa.gov/2009/05/green-forum-anomalous-heat-effect-de-hyping-and-deciphering-cold-fusion/

http://newbusiness.grc.nasa.gov/wp-content/uploads/2009/02/millis_anomheat_coldfusion_reve.pdf

http://www.grc.nasa.gov/WWW/sensors/PhySen/docs/IPP-Palladium-Fralick.pdf

http://foia.larc.nasa.gov/CONTRACTS/NNL07AA00B/orders.pdf

De har gjort mängder av tester på NASA och andra universitet och många med stor framgång. Det är ju hela anledningen till det ökade intresset av LENR. Det finns få offentliga rapporter... allmänheten får nog förlita sig på vad det säger ett tag till. Jag har länkat till en del ovan.

Bushnell säger i intervjun som jag länkade till ovan att LENR är den mest troliga nya energikällan på kort sikt.

Anmäl

Svar till J.A.

Massa fina länkar att läsa. Tackar!!

Jag får bjuda tillbaka

Denna rapport (nu menar jag rapport) hittade jag när jag sökte på defence report cold fusion. Se nedan

http://www.google.se/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.lenr-canr.org%2Facrobat%2FBarnhartBtechnology.pdf&rct=j&q=defence%20report%20cold%20fusion&ei=6pbOTbbaH4OTswax34i1Cw&usg=AFQjCNH5EElwzuu7mxsy_YWMOhTsq09IMg&sig2=LhAaVkoFQUD8ATAbhzMGkQ

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Din länk är bara en indikation på att DIA har ögonen öppna på LENR om det skulle visa sig vara sant. Inget konstigt.

Anmäl

Svar till Realist

Vad vill du säga med " Brian D. Josephson är öppen för homeopati och parapsykologi också". Menar du att det gör att han inte är trovärdig?
Jag vill nog påstå, efter vad jag läst om LENR/CANR att det är reproducerbarat. Dock inte varje gång, och det är precis detta som de som forskar inom ämnet vill försöka få fram ett svar på och på att höja ut effekten.

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Jag menar naturligvis att han är är väldigt öppensinnig, även för sådant som de flesta normala inte tror på.

LENR/CANR har haft den där lynnigt oreproducerbara/reproducerbara statusen länge. Det kan vara värt att reda ut, men jag har läst flertalet sådana undersökningar som förklarar det med normala fysikaliska sidofenomen och felaktig kalorimetri.

Anmäl

Svar till Karl Å

"psykologiska brister och minimala insikter om hur utveckling och nyskapande sker". Passar ju perfekt på den godtrogna skaran, så jag förutsätter att det är detta du åsyftar. Pricksäkert för en gångs skull.

Anmäl

Svar till Realist

"Realist" kanske kan förklara hur Defkalion Green Technology påstår att de har den färdiga produkten som de skall sälja redan, denna är tydligen redan utvecklad. Åtminstonde är det vad RIAs TV produktion visade.
Den färdiga produkten är en 10kW E-Cat för hemmabruk om jag förstod det rätt.
De sa också att den fungerar mycket bra, det måste ju då betyda att de har kört apparaten på riktigt och vet att den fungerar.

Antingen så ljuger även dessa människor (ganska många inblandade numera) eller också fungerar Rossis apparat som den skall.

Anmäl

Svar till J.A.

Ytterligare en motsägelse då: Tidigare har Rossi sagt att hemmabruk inte kommer att hända på länge. Jag har inte heller sett detta inslag, skicka gärna länk.

Kan det vara så att Defkalion består av lika godtroende personer som många på detta forum? De kanske tar Rossis ord och demonstrationer som sanna?

Anmäl

Svar till Realist

http://www.youtube.com/watch?v=NzL3RIlcwbY

Nu tror jag inte att det är Rossi som bestämmer hur produkten skall appliceras. Så hans uttalanden bör väl ses i det ljuset.

De påstår att de har den riktiga produkten i sin ägo och att den fungerar bra... hur tydligare än så kan det bli. Antingen ljuger de eller så ljuger de inte.

Anmäl

Svar till Realist

Jag hittade filmen: Citat från Defkalion: "we are the first to believe Rossi". Verkar ju som de erkänner att deras inblandning är baserad på tro. Sedan pratas mycket om investorer, både privata och statliga. Verkar som det finns mycket att vinna för Defkalion att få det hela trovärdigt, med andra ord. Inte mycket som talar för att Defkalion är intresserade av att motbevisa Rossis produkt alltså. God tro är nog lömsammast för dem.

Anmäl

Svar till Realist

"Jag hittade filmen: Citat från Defkalion: "we are the first to believe Rossi". Verkar ju som de erkänner att deras inblandning är baserad på tro"

Varför kan det inte bara vara så att det är ett påstående... vad har det med de fysiska bevisen att göra. Gör de dessa mindre verkliga?!?

"Sedan pratas mycket om investorer, både privata och statliga. Verkar som det finns mycket att vinna för Defkalion att få det hela trovärdigt, med andra ord."

Och du tror inte att investerarna är del av företagets ledning och har full insyn... snacka om att TRO!!!

"Inte mycket som talar för att Defkalion är intresserade av att motbevisa Rossis produkt alltså. God tro är nog lömsammast för dem."

Snacka om konspirationsteorier...

Alla ditt rent ut skitsnack är rena fria fantasier utan grund i verkligheten. Personer som pratar som du gör är klart desillusionerade.
Varför inte förankra sig i verkligheten och låt den styra dig istället. Bara för att du tror att alla bluffar innebär det ju inte att chanserna att det är en bluff ökar.
Jag ser heller ingen anledning att i dagsläget direkt misstro vad de säger i intervjun, lika lite som de som kritiserar Rossi i reportaget. Med de säger jag ju inte att vad de säger är sant... det finns ju ingen chans i världen att veta det.

Jag antar att du inte förstår hur många människor det måste vara involverade för att rusta upp en fabrik och starta ett företag av denna kaliber. Det är inte seriöst och tro att Defkalion är en bluff. Dessutom är företagets ledning numera offentlig... du kan ju kolla upp dessa personer om du vill.

Anmäl

Svar till J.A.

Vad gäller Defkalion så finns det inga indikationer på att ledningen har full insyn. Jag finner det högst sannolikt att de sett några andra demonstrationer än de vi andra sett.

Jag vidhåller att jag spekulerar om just Defkalion, men det finns möjligheter att jag har rätt. Jag kan sluta spekulera om detta tills vi vet mer om förtaget, Vad gäller personerna i Defkalion så antar jag att Lewan kollar upp dessa, jag kan inte göra allt själv :)

"ALLT mitt snack är skitsnack" - Nej, det håller jag inte med om. All bakgrundsfakta om Rossi, de tekniska motargumenten etc är faktiskt inte skitsnack. Blunda du och dröm, att det jag skriver är fakta förändras inte.

Anmäl

Svar till Realist

"Vad gäller Defkalion så finns det inga indikationer på att ledningen har full insyn. Jag finner det högst sannolikt att de sett några andra demonstrationer än de vi andra sett."

Du påstår saker som du inte förstår... det är en företagslednings ansvar att försäkra sig om att den produkt de ska sälja fungerar. Det du säger är inte rimligt utan högst osannolikt.

De säger ju uttryckligen i filmen att de INTE bara sett demoversionen utan att de HAR den färdiga produkten i sin ägo och att den fungerar.
Hur kan du då påstå att ledningen bara sett några demonstationer. De kan ju uppenbarligen undersöka den riktiga produkten när de vill eftersom den står i deras lokaler.

Defkalion skall börja PRODUCERA i november... dvs fabriken skall fungera då... det innebär att det mesta av fabriken redan måste vara på plats.

"Jag vidhåller att jag spekulerar om just Defkalion, men det finns möjligheter att jag har rätt. Jag kan sluta spekulera om detta tills vi vet mer om förtaget, Vad gäller personerna i Defkalion så antar jag att Lewan kollar upp dessa, jag kan inte göra allt själv :)"

Nej, det har du rätt i... vi kan naturligtvis inte vet något med säkerhet...

""ALLT mitt snack är skitsnack" - Nej, det håller jag inte med om. All bakgrundsfakta om Rossi, de tekniska motargumenten etc är faktiskt inte skitsnack.

Du blandar ihop äpplen och päron här... jag påstår inte att den FAKTA som du nämner är skitsnack, det är alla de mycket ogrundade påståendena som du vädrar som är skitsnack.

"Blunda du och dröm, att det jag skriver är fakta förändras inte."

Vad är det jag blundar för... skillnaden mellan mig och dig är att jag inte ser tomtar och troll överallt. Jag inväntar bekräftelse på information och tror inte att allt jag ser och hör är bluff och båg baserat på min vilja att det är så.
Om jag inte har tillräcklig med information för att påstå något så avstår jag, det gör uppenbarligen inte du.
Jag påstår bara bluff om jag vet att det är så... om jag misstänker bluff så förhåller jag mig avvaktande tills jag har bekräftelse på det. Vilket är precis samma förfarande om jag tror att något är sant.

Där finns "noll" indikationer (avsaknad av info är INTE en indikation på bluff) på att Rossis maskin är en bluff men där finns många indikationer på att den fungerar.

Min argumentation mot dig har inget med om Rossi bluffar eller inte, det är din mycket konspiratoriska retorik som stör mig.

Anmäl

Svar till J.A.

Jag kan med minst lika stor konfidens säga:

Det finns NOLL bevis på att rossis maskin fungerar, däremot finns det många indikationer på att det är bluff.

Jag påstår att det är bluff lika mycket som du påstår att det inte är det. Ingen av oss vet naturligtvis. Men jag kan tänka mig miljontals scenarion som är mer sannolikare händelseutveckling på introduktionen av denna fantastiska maskin än den vi ser utspelad framför oss.

Kalla det konspiratorisk retorik om du vill, men det är min åsikt hur som helst och jag framför den oavsett om det behagar någon eller inte.

Anmäl

Svar till Realist

"Det finns NOLL bevis på att rossis maskin fungerar, däremot finns det många indikationer på att det är bluff."

Jag påstod aldrig att det fanns några bevis... jag sa indikationer på att den fungerar. Typ att minst fyra fysiker har testat maskinen och alla påstår att det verkar fungera.Defkalion påstår sig ha en fungerande prototyp. Det är ganska starka indikationer.

Vilka är indikationerna på att maskinen inte fungerar?!?

Anmäl

Svar till J.A.

Det beror på vad du menar med "inte fungerar". Snarare "hur den fungerar". Med de bristfälliga testerna som gjorts så vet vi inte hur stor värmeutvecklingen är (flöden har inte kollats, ångvolymer och ångkvalité är okänd t.ex). Dessutom finns stor risk att uppfinnaren leder in mer effekt än vad som uppmätts (jordledaren in i maskinen har inte strömmätts).

Utöver detta har ingen radioaktiv strålning uppmätts (trots hål i blyskyddet). Isotopsammansättningen i det använda pulvret indikerar också bluff.

Anmäl

Svar till Realist

Du läser ju inte vad jag skriver... jag sa inget om konkreta bevis... jag sa indikationer från yrkespersoner som faktiskt testat maskinen personligen. Alla påstår att den fungerar... det är en god INDIKATOR på att den fungerar inte ett bevis för att den fungerar.

Anmäl

Svar till J.A.

Vad gäller radiointervjun med NASA-forskaren framgår heller inget nytt. NASA tittar på LENR och försöker testa Widom-Larsens teori. Inga resultat nämns. Konceptuellt (dvs givet att det funkar) är LENR lovande (det vet vi ju).

Anledningen att han tar upp det som mycket lovande är just pga Rossi och Focardi. Det är också intressant att han säger att "maskinen kör i flera dagar och levererar 12 kW" vilket ju inte stämmer. Senaste testen var inte alls lång och genererade 2.2 kW (fast det är inte bevisat, det är möjligt att effekten var mycket lägre). Han verkar inte ha helt klart på siffrorna och sätter även mycket god tro till herr Rossi för att göra sådana uttalanden (något som jag inte skulle rekommendera).

Anmäl

Svar till Realist

"Isotopsammansättningen i det använda pulvret indikerar också bluff."

Hurså?!? analysen är långt ifrån komplett... detta sa ju till och med Kullander och Essén i sin intervju. Den säger i dagsläget varken bu eller bä.

Sluta upp med att hitta på en massa...

Anmäl

Svar till J.A.

"Isotopsammansättningen i det använda pulvret indikerar också bluff." Detta är Kullander och Essén egna slutsats - på ren svenska (deras var mer diplomatiskt formulerad). Analysen var visst komplett, den skulle bara förfinas. Analysen säger alltså visst både bu och bä.

Sluta upp med att misstolka källor själv, jag hittar inte på.

Dessutom, indikatorer på bluff är det visst att kalorimetrin är dålig och att inga ordentliga tester genomförs. Avsaknad av information är faktiskt en god indikator på bluff.

Anmäl

Svar till Realist

Hej du Realist som fortfarande har bläck i pennan, vad tycker du om det här då:

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3166552.ece#comments

Det verkar väl realistisikt?

Anmäl

Svar till HGB

Förstår inte vad du länkar till? Ny Tekniks visit hos Rossi?

Anmäl

Svar till Realist

Lugn & fin, jag är ju på din sida! Om du hade lyckats kopiera länken ordentligt så hade du kommit till kommentarerna. Om du snor dig på så ligger den fortfarande överst. Hej då!

Anmäl

Svar till HGB

Har alldeles för lite erfarenhet av väteperoxid. Finner det lite osannolikt att man skulle våga bygga en bluff på det, men måhända inte omöjligt. Vi är iallafall överrens om att vi ännu inte vet vad som driver maskinen, kall fusion är definitivt min absolut sista förklaring och det krävs mycket bättre experiment innan bluff kan uteslutas.

Anmäl

Svar till Realist

Att inga ordentliga tester genomförts är ingen indikation på bluff! (ifall nu inta alla är i maskopi med Rossi)Ifall "testerna" hindrats att göra ordentliga tester vore det indikation på bluff!Det är en skillnad som jag inbillar mig att även "Realist" håller med om

Anmäl

Svar till Jag bara undrar?

Jo - det är en indikation på bluff att inga ordentliga tester gjorts. Det finns ju mycket att vinna på att få vetenskapligt erkännande men det struntar ju uppfinnaren i (helt utan hållbara argument).

Vad gäller den experimentella uppställningen vid demonstrationerna ("testerna"): Leda ner okänd mängd ånga och vatten i avloppet med i princip exakt 100 graders temperatur (den sämsta möjliga för att beräkna utvecklad energi), att inte mäta flöden under gång mm. Jag förutsätter att detta inte var testarnas egna val av uppställning - alltså har de ju "hindrats" eller åtminstone styrts.

Jag tycker sättet klart indikerar bluff - men alla måste inte hålla med förstås. Det finns som sagt så oerhört många andra sätt han kunde agerat och fått hela omvärlden med sig - helt utan risk för sina hemligheter att avslöjas.

Varför alla måste vara i maskopi med Rossi förstår jag inte. Räcker det inte med att Rossi bedrar alla?

Anmäl

Svar till Realist

????????????

!!!!!!!!!!

Anmäl

Svar till Jag bara undrar?

Jag föredrar att inte spekulera allt för mycket i själva bluffens skala eller ekonomiska eller psykologiska motor, Där finns alldeles för få fakta för att hävda något oavsett vad man vill bevisa. Visst kan fler vara inblandade vad vet jag. Det är det tekniska och Rossis förflutna i kombination med hans nuvarande beteende som är det som signalerar bluff.

Anmäl

Svar till Realist

"Jag föredrar att inte spekulera allt för mycket i själva bluffens skala eller ekonomiska eller psykologiska motor, Där finns alldeles för få fakta för att hävda något oavsett vad man vill bevisa. Visst kan fler vara inblandade vad vet jag. Det är det tekniska och Rossis förflutna i kombination med hans nuvarande beteende som är det som signalerar bluff."

Vilket är en enormt subjektiv bedömning baserad på mestadels avsaknad av information och lösa tolkningar av händelser i det förflutna.

Jag föreslår att du inväntar riktig information innan du uttalar dig om bluff.

Att påstå att avsaknad av information är en stark indikation på bluff bara för att det inte bevisar motsatsen är en klassisk "Falsk Dikotomi"

Anmäl

Svar till J.A.

Din argumentation baserad på lögn är inte så lysande. Vi har bevis - isotopanalysen vars existens du förnekar. Denna är en indikator på bluff.

Att du inte tillåter mig hävda att alla underligheter i Rossis beteende och förflutna är indikatorer på bluff är något som bara är logik i dina ögon.

Själv får du tydligen argumentera på vilka lösa och felaktiga grunder som helst.

Anmäl

Svar till Realist

"Din argumentation baserad på lögn är inte så lysande."

Du sa... "Leonado Technologies: Lurar amerikanska DOD att han kan tillverka supereffektiva termoelement."... och det var en lögns eftersom du påstod något du inte kan bevisa!

Vi har bevis - isotopanalysen vars existens du förnekar. Denna är en indikator på bluff."

Jag har ju redan sagt att analysen av pulvret inte är komplett. Detta medgav ju Kullander och Essén. Därav kan du inte dra några slutsatser. Fler analyser kan ju ge resultat som är av stort intresse.

"Att du inte tillåter mig hävda att alla underligheter i Rossis beteende och förflutna är indikatorer på bluff är något som bara är logik i dina ögon."

"Själv får du tydligen argumentera på vilka lösa och felaktiga grunder som helst."

Problemet är att de kan bortförklaras med helt logiska förklaringar som leder till att det inte är en bluff. Det är problemet med avsaknad av riktiga bevis. Därav är din logik inte ensidig som du vill få den att låta.

Jag argumenterar ju inte på några grunder alls... jag påstår ju bara att du faller pladask för en "Falsk Dikotomi" i din argumentation.

Anmäl

Svar till J.A.

Du ljuger igen. Isotopanalysen var komplett, men de ville eventuellt förfina den. Läs artikeln.

Vad gäller min formulering "lurar" tog jag tillbaka den. Det är dock ingen lögn, ingen av oss vet om det är så.

Jag har aldrig hävdat att Rossis förflutna eller beteende BEVISAR bluff. Jag hävdar att det är indikationer på bluff.

Dina påstående om isotopanalysen är dock lögn. Citat nedan: "The isotopic analysis through ICP-MS doesn't show any deviation from the natural isotopic composition of nickel and copper"

Vad gäller falsk dikotomi så är det bara bluff eller inte bluff som gäller - vad är det tredje alternativet? Halvbluff? Sluta fåna dig med larviga termer.

Anmäl

Svar till Realist

"Med de bristfälliga testerna som gjorts så vet vi inte hur stor värmeutvecklingen är (flöden har inte kollats, ångvolymer och ångkvalité är okänd t.ex). Dessutom finns stor risk att uppfinnaren leder in mer effekt än vad som uppmätts (jordledaren in i maskinen har inte strömmätts)."

Det enda du har att komma med är vinklade åsikter som mycket väl kan var felaktiga. Det är lika lite en indikator på att det är en bluff som att det inte är det. Avsaknad av information är INTE en indikator på varken det ena eller det andra.

Vad skall jag göra för att få dig att förstå det?

Anmäl

Svar till J.A.

En sammanfattning av innehållet i länkarna till NASA:

Första länken annonserar en presentation som hålls i en NASA byggnad av en person med magisterexamen i fysik (Marc Mills) som också håller presentationer om gravitationskontroll och snabbare-än-ljuset rymdfart. Denna person hävdar att kall fusion faktiskt verkar finnas (detta är ju inget nytt, det har ju hävdats i 20 år).

Andra länken är själva presentationen av Marc Mills. Heller inget nytt. Visar okritiskt det som forskare inom LENR säger sig ha för resultat. Många av dessa resultat är icke-publicerade och icke-reproducerade resultat. Försöker övertyga NASA att själva forska ("Revolutionary science" istället för "Evolutionary science").

Tredje länken påvisar att NASA försöker upprepa Fleishman och Pons experiment. De verkar precis ha börjat. Verkar som om de fått värmeutveckling, men hur stor den är, och om den kan förklaras med normal fysik framgår inte. Det finns inga indikationer på fusion ännu men experimenten ska fortsätta (detta var 2009, vi har inte hört något mer sen dess).

Fjärde länken är till en stor lista av pågående "orders" i NASA. Verkar gälla allt möjligt och jag hittar inget i denna länken som har med LENR att göra.

Summa summarum: NASA tittar på LENR, men har inga nya resultat (precis som jag sagt innan). Jag tycker dock inte det är fel att de tittar på LENR men det ger inga extra bevis eller kredibilitet till Rossi. Dessutom är experimenten ovan av helt annan typ; sammanslagning av deuterium till helium inuti palladium med hjälp av katalys. Rossi hävdar transmutation i nickel med hjälp av normal vätgas och värme - vilket är något helt annat.

Anmäl

Svar till Realist

Rättelse av egen felskrivning:

sammanslagning av deuterium till helium inuti palladium med hjälp av ELEKTROLYS

ska det ju naturligtvis stå.

Anmäl

Svar till Realist

Inga indiktationer på full insyn????De säger ju klart och tydligt att de har den produktionsfärdiga 10 kw modellen!!Hur menar du?

Anmäl

Svar till Jag bara undrar?

Och du vet att de fått testa den utan Rossis inblanding? Får de lov att ladda pulver etc? Blindtesta med och utan vätgas etc? Tror inte det. Mer sannolikt att de får se Rossis fina demonstration och är nöjda med det.

Anmäl

Svar till Realist

Ifall du tror att det är sannolikt att någon satsar ca 2 milijarder kronor på e-cat utan att försäkra sig om att den fungerar måste du vara mycket godtrogen!!Jag tror att OM det är en bluff så är säkert även "grekerna" och många andra inblandade.I dagsläget tror jag att sannolikheten för att Rossi ensam bluffar är tämligen osannolikt.Därmed inte sagt att jag tror en bluff är osannolik. Men är det en bluff bör det vara väldigt många fler som är inblandade än Rossi allèna.Jag köper helt och fullt Peter Ekströms argument då han utgår från fysiken som den är idag. Då han argumenterar med fysikaliska argument lyssnar jag (inte samma sak som att helt hålla med) men merparten (inte riktigt alla) är bara (hoppas jag) medvetna misstolkningar byggda på dina egna värderingar.Tänk efter en gång till. Hur sannolikt är det att någon satsar två milijarder kronor på någo som man inte fått kolla upp ordentligt?Är det en bluff så är det en bluff i stort format med många inblandade.

Anmäl

Svar till Gunnar Lindberg

Summering av Rossis skumma förfluta, så att alla iallafall känner till det:

1) Petroldragon: Påstår sig kunna göra olja av miljöfarliga sopor. Inte en droppe olja producerad, stora saneringar krävdes vid Rossis fabriker, där soporna lagrats. Info finns här:

http://www.youtube.com/watch?v=NzL3RIlcwbY

2) Leonado Technologies: Lurar amerikanska DOD att han kan tillverka supereffektiva termoelement. Efter lyckad demonstration brinner fabriken ner och inga levererade termoelement fungerar som de ska.

Citat nedan:
LTI was incorporated as a response to the thermoelectric power generation re- search by Dr. Andre Rossi. Dr. Rossi indicated that his devices would produce 20 percent efficiencies, a vast increase from the current science of 4 percent conver- sion of waste heat to electrical power. Dr. Rossi believed that he could increase the physical size of the TE Devices and maintain superior power generation. In furtherance of his research, in early 2000, LTI had tests conducted at the Uni- versity of New Hampshire (UNH), Durham, NH, using a small scale LTI TE De- vice. Over a period of 7 days, the UNH power plant staff recorded voltage and amperage readings every 1/2 hr. The TE Device produced approximately 100 volts and 1 ampere of current, providing 100 watts of power. After this initial
6
ERDC/CERL TR-04-20
success, and a fire that destroyed his Manchester, NH location, Dr. Rossi re- turned to Italy to continue the manufacture of the TE Devices. In Italy, Dr. Rossi believed that LTI could manufacture more cost-effective TE generating devices with lower labor and assembly costs. Accordingly, Dr. Rossi engaged a subcon- tractor to fulfill the requirements of manufacturing and assembly.
Unfortunately, the Italian subcontractor was unable to provide second- generation TE Devices with satisfactory power generation. Nineteen of 27 TE Devices shipped to CTC, Johnstown, PA, were incapable of generating electricity for a variety of reasons, from mechanical failure to poor workmanship. The re- maining eight produced less than 1 watt of power each, significantly less than the expected 800–1000 watts each.

För full historia se:


http://dodfuelcell.cecer.army.mil/library_items/Thermo(2004).pdf

3) Smuggling av guld från Schweiz. Googla på "Andrea Rossi gold". Jag vet inte så mycket men det verkar som han satt i fängelse för detta.

4) E-Cat. Hmm? Demonstationer på universitet. Känns bekant? Ska fabriken brinna ner denna gången också eller vad ska man tro...?

Anmäl

Svar till Realist

Det du skriver kan tolkas på två sätt. Antingen som du beskriver det eller också att Rossi är en entreprenör med hög riskbenägenhet. Den där guldhistorien måste du nog få lite mer källor till innan du använder det som argument.

Anmäl

Svar till Ozcar

Var och en får använda faktan som de vill. Rossi har hur som helst bara gjort icke-fungerande teknik, men lovat guld och gröna skogar de senaste 20 åren. Han verkar befinna sig någonstans på gränsen till det olagliga, och ibland i det olagliga.

Nu orkar jag inte kommentera skrotnissen längre tyvärr; har bättre saker för mig...

Anmäl

Svar till Realist

Du för fram din åsikter som om de vore fakta... som Ozkar säger information kan tolkas på många olika sätt. Det är inte nödvändigt att tolka dem så negativt som du gjort.

Dessutom känner du inte till alla bakomliggande faktorer. I fallet där Rossi skulle ha importerat guld är ju högst spekulativt... jag kunde inte hitta någon vettig information om detta alls.
Rossi blev ju dessutom frikänd ifrån nästan alla åtalspunkter i fallet Petroldragon. Jag antar att du också inte inser att en hederlig person kan begå brottsliga handlingar under press, det är ganska vanligt.

Ditt sätt att smutskasta Rossi är ganska lamt anser jag. Speciellt på extremt lösa grunder. Jag säger givetvis inte att Rossi skulle kunna vara moraliskt korrupt, jag hävdar bara att den information som finns att tillgå inte förtäljer hela historien.

Anmäl

Svar till J.A.

Mig veterligen var allt jag skrev fakta. Jag skriver ingenting om att det är bevisade bedrgägerier. Var och en får använda faktan som de vill, men jag finner det intressant att uppfinnaren har denna bakgrund.

Anmäl

Svar till Realist

"Leonado Technologies: Lurar amerikanska DOD att han kan tillverka supereffektiva termoelement."

Den här meningen är en direkt lögn och din åsikt presenterad som fakta.

Du blandar mycket starkt dina åsikter med det som är fakta i texten för att vinkla fakta med ditt synsätt. Det är inte seriöst att framföra fakta på det sättet.

Anmäl

Svar till J.A.

Just order lurar är inte fakta - håller med. Borde varit "påstår". Min personliga åsikt sken igenom - ber om ursäkt. Lögn vet varken du eller jag om det är. Annars är det mig veterligen fakta.

Anmäl

Svar till Gunnar Lindberg

Dra på trissor. Jag har varit superanhängare till e-katten hela tiden, men sprang just över en liten dokumentärfilm om Andrea Rossi som några italienare gjort.

Rossis förflutna är minst sagt skumt, och det verkar vara en exakt likadan process han gått igenom tidigare med sin maskin som skulle skapa olja? av sopor. Han lyckades skapa massiv uppmärksamhet för sin maskin som lurade både media och vetenskapsmän, men i slutänden stack han och efterlämnade enorma mängder sopor. Dessa sopor kontaminerade grundvattnet och myndigheterna hade kostnader på många miljoner Euro för att sanera. Inte en droppe olja producerades under åren han jobbade med projektet.

I filmen verkar det som att Kullanders och Hesséns besök i Bolgna och deras uttalanden om maskinen är det som visar att det denna gång är på riktigt. Frågan är vad de egentligen gjorde där nere - de hade ju inte någon egen mätning, de bara observerade processen.

Se gärna dokumentären - jag gick från sann optimist till pessimist på 25 minuter, trots att inte syftet med dokumentären är att sänka uppfinningen på något vis.

http://www.youtube.com/watch?v=NzL3RIlcwbY

Anmäl

Svar till Anders

Det jag reagerar på är styrenheten för att reglera värmeelementen, varför denna stora överdimensionerade burk som alltid är med vid alla visningar och som verkar väga väldigt mycket (i ett klipp lyfter någon på denna). Varför mäts inte strömmen ut från denna enhet, det hade varit mera trovärdigt.
Med tanken på storleken ock möjligheten att gömma batteri eller likande så går mina misstankar till denna burk.
Vad tror ni?

Anmäl

Svar till Torbjörn Tjelldén

Inte en chans. De energitätaste batterier som finns är litium-jon-polymer som i labbmiljö har nått 1,2 kWh per kg.
Men under 6-timmarstestet med svenskarna var nettot (utenergi - inenergi) 23 kWh. Dessutom fick de titta i lådan, och det var några PLC:er, inget annat. Alltså energiförbrukning, inte energimatning.

Anmäl

Svar till Torbjörn Tjelldén

Torbjörn!

Jag vet vad burken är till för, men det talar jag inte om!

Anmäl

Svar till Torbjörn Tjelldén

Minst sagt intressant fråga!!

Anmäl

Svar till Anders

Så mycket till anhängare har du nog inte varit efter som du svänger så lätt för lite enfaldigt mediabrus.

Anmäl

Svar till Anders

Andrea Rossi tillverkade också revolutionerande termoelement (20 ggr bättre än konkurrerande) som han:

1) Demonstrerade vid universitet
2) Skapade ett företag för tillverkning
3) Fabriken brann ner
4) Rossi flyttar och säljer bolaget (efter att ha slickat i sig massor med kapital)
5) Av de termoelement som producerades i Rossis fabrik fanns INGET som var bättre än konkurrenternas, snarare var alla sämre och många funkade inte alls.

Suspekt? Bekant? Jag fattar inte hur folk orkar tro på Rossi längre utan RIKTIGA bevis.

Allt om temoelementen finns att läsa här:

http://dodfuelcell.cecer.army.mil/library_items/Thermo(2004).pdf

Sen har vi ju Rossis inblandning i guldsmuggling (och andra ädla metaller) från Schweiz, men där har jag dåligt med dokument.

Anmäl

Svar till Realist

Enda anledningen till att man orkar hoppas på Rossi är att han har lovat att leverera till senast slutet av Oktober. Klarar han inte detta så är han stekt i mina ögon. Fram till dess hoppas jag och följer detta med stort nöje.

Anmäl

Svar till Realist

"4) Rossi flyttar och säljer bolaget (efter att ha slickat i sig massor med kapital)"

Vi vet inget om Rossi faktiskt tjänat några pengar på detta... har du någon information om det?!?

"5) Av de termoelement som producerades i Rossis fabrik fanns INGET som var bättre än konkurrenternas, snarare var alla sämre och många funkade inte alls"

Om du bemödar dig med att läsa dokumentet ordentligt så va problemet att skala upp testelementet till fullskala.
Det var en Italiensk extern producent som hade problem med kvalitén.

Rossi övergav i princip projektet efter branden... att anledning är ekonomisk är bara rena spekulationer. Det kan ju vara så att han arbetade med andra projekt och inte hade tid att personligen vara involverad när han hade behövt lägga ner extra mycket tid att återskapa förlorad forskning i branden.

Du kan inte dra de slutsatser som du gör, för de kan vara fullständigt felaktiga. Du har inte tillräcklig med information.

Anmäl

Svar till Realist

"Andrea Rossi tillverkade också revolutionerande termoelement (20 ggr bättre än konkurrerande) som han"

Överdriver du inte ganska mycket nu... de element som han visade hade en verkningsgrad på 16-20%. Andra element har en verkningsgrad på max 4%. Det är inte 20 gånger bättre, det är på sin höjd fem gånger så bra.

Anmäl

Svar till J.A.

Ja, de blev 20 ggr sämre efter branden, jag blandade ihop siffrorna. Dock är jag säker på att han fick betalt av DOD för utvecklingen. Det framgår av pdf:en.

5 ggr bättre är iallafall tillräckligt mycket för att garantera att DOD satsar.

Visst, det kan vara "otur" igen, men det kan också vara en indikation på hur skicklig bedragare han är, samt hur kyligt han kan spela bort även insatta personer med trovärdigt snack och trovärdiga demonstrationer.

Tro vad ni vill. Konstigt att han haft så mycket otur genom tiderna tycker jag hursomhelst. Samtidigt visar alla hårda bevis (brist på strålning, naturliga isotopsammansättningar och ånga med i princip exakt 100 grader och taskig kalorimetri) på att något inte står rätt till denna gången heller.

Dessa åsikter provocerar tydligen på detta forum, men jag förstår inte varför.

Anmäl

Svar till Realist

Vad gäller att Rossis fabrik brann ner och att den utsedda italienska subkontraktorn inte lyckades producera så låter det väl som ett utmärkt sätt att bli fri från ansvar.

Att Rossi strax därförinnan lyckades sälja bolaget (tror han fick 10 miljoner) är ju också intressant.

Anmäl

Svar till Realist

Jag antar att du är medveten om att LTI är ett bolag som fortfarande existerar och som sysslade med andra saker än detta.
Om han nu fick 10 miljoner för företaget så kanske inventarierna i sig var värda 10 miljoner... kanske han investerat 15 miljoner från början.

Du har ju ingen koll alls om dessa saker!!!

Anmäl

Svar till J.A.

Oavsett LTI's fortsatta existens eller övrig verksamhet är Rossis inblandning i termoelementet, DOD och försäljningen en mycket suspekt serie händelser. Precis som allt annat (jo faktiskt) man hittar i Rossis fotspår.

Anmäl

Svar till Realist

Varför är det suspekt... är det ovanligt tror du att forskning slår fel, att olyckor sker osv...

Jag antar att du anser att Diamyd sysslat med bondfångeri också?!?
De har ju svindlat miljarder och åter miljarder på ett preparat som inte fungerar. Snacka om att luras...

Nej... du ser vad du vill se. Jag har svårt att se något annat än en misslyckad satsning på en teknik som verkade lovande men som visade sig svår att skala upp till verkligheten.

Faktum är att allt som du vill få till suspekt kan lika gärna ha en helt annan mer harmlös förklaring. Dessutom är det inget brott begånget i arbetet med de termiska elementen. Arbetet har tydligen pågått länge efter det att Rossi slutat arbeta med det, i flera år faktiskt enligt rapporten.

Anmäl

Svar till J.A.

Problemet är nog inte att jag ser vad jag vill se. Verkar snarare vara så att du inte vill se det som faktiskt syns.

Anmäl

Svar till Gunnar Lindberg

Hello Mr. Rossi. How are you?
If you read this i would like you to consider the following..

I want you to pay me a reasonable amount of money for the energy, time and brainwork i have spent on thinking about your invention. I think you have to take some responsibility for this at least.

Im just a poor man with a lot of ideas but little money,
and if this will continue i will ruin my possibiliys of a career to.

and money will no longer be a problem for you...
So what do u say?

Best regards from a sunny sweden!

Anmäl

Svar till Gunnar Lindberg

För en tid sedan tändes en hoppets stjärna (varm fusion!) för alla E-Cat-intresserade när Rossi skrev på sin blog att han skulle sända en E-Cat till Stockholm och en till Uppsala så att de där kunde testas dygnet runt. Inte precis till skeptikernas förvåning visade det sig att det inte skulle bli något av med detta.Någon motivering till det återtagna löftet har inte synts till men med så många som är nyfikna på apparatens innehåll kan man förstå om Rossi inte skulle kunna sova gott om natten med två E-Cater så långt bort från husse.Om det är där som skon klämmer kan vi tänka oss att pruta med 50% och göra på följande sätt. Vi bjuder hit Rossi med en E-Cat och den blå Cat-lådan i bagaget. El, vätgas, vatten, mätinstrument håller vi med och grejorna förbereds med rätt kopplingar etc. Avgiven värme mäts med kondenserande kalorimetri.Några skeptiker och några troende får övervaka arrangemanget så att båda sidor kan känna sig lugna.Med detta arrangemang har vi, tror jag, eliminerat alla möjligheter till fusk som kan förberedas på hemmaplan typ dålig kalorimetri, felkopplade elledningar, högfrekvent växelström, induktiv uppvärmning, raketbränsle i vattnet.Om Rossi tackar ja till erbjudandet och klarar provet med glans så blir alla skeptiker mycket förvånade och en aning mindre skeptiska. Alla optimister blir förstås ännu mera optimistiska.Möjligheten att han tackar ja och misslyckas bedömer jag som liten. Rossi vet säkert vad E-Caten kan och inte kan. Mera sannolikt är att han meddelar att han tyvärr inte har tid eftersom han är fullt upptagen med att tillverka E-Cater till Defkalion som i sin tur ska göra 1000 gånger så många E-Cater per år.Om inte tackar ja tycker jag att vi lugnt kan lägga ned den här debatten till november och gå ut och leka i solskenet i stället för att sitta inne på kammaren och skriva ett oändligt antal kommentarer som ändå inte leder någonvart.

Anmäl

Svar till H-G Branzell

Rossi skrev på sin blogg att han får flera förfrågningar per dag från universitet världen över som vill testa katten, så att du skall skicka ännu än inbjudan ger nog inte så mycket.

Mest irriterad blir jag på att det har utförts så många tester men ingen har mätt ångan. Man undrar varför så många åker dit och utför samma test med brister gång på gång.

Anmäl

Svar till Gunnar Lindberg

Ett antagande som hela tiden görs är att apparaten levererar torr (vätskelös) ånga; så gör även Mats Lewan i sina rapporter. I några av rapporterna från tidigare demonstrationer nämns mätningar av ångkvaliteten (massandelen ånga, x) men den prob som använts verkar ha varit avsedd för monitorering av LUFT, inte för mätningar av ÅNGA. Om man i stället antar att det endast bildas vatten vid kokpunkten vid utloppet ur katalysatorn förändras hela energibalansen, och det visar sig att det går att förklara i stort sett hela temperaturökningen med den elektriska effekten från värmelementet - inga kärnreaktioner från reaktorn behövs. Så skulle vilja fråga Mats Lewan: gjorde ni några mätningar på ångkvaliteten när du var där? Vet du vilken typ av mätprob som användes? Vet do om även Rossi baserar sina uppskattningar av energiutbytet på beräkningar baserade på vattentemperaturen, eller har han andra metoder? (Tips till Mats L och alla andra som vill räkna på detta: använd ENTALPI för det olika vatten/ångtillstånden så slipper ni osäkra beräkningar baserade på ett antagande om konstant värmekapacitet för vatten). MVH

Anmäl

Svar till Gunnar Lindberg

till nåt helt annat: varför ser koppar? rören så gamla ut jämfört med allt annat?

Anmäl

Svar till Gunnar Lindberg

"Kognitiv dissonans är en obehaglig känsla som orsakas av att man har motsägande idéer samtidigt. Teorin om kognitiv dissosans föreslår att människan har en motiverande drift att minska dissosans. De gör detta genom att ändra sina attityder, åsikter och handlingar. Dissonans minskas också genom att motivera, klandra och förneka."

Hur bra stämmer detta på dig?

Anmäl