Svar till Gunnar Lindberg

Det har väl konstaterats ett antal gånger nu att den stora osäkerheten är huruvida allt vatten förångas.

Nu har jag tittat på Mats video ett antal gånger och räknat lite. Enligt rapporten var flödet ca. 4 kg/h. Om allt vatten förångas och vi antar att slangen har en tvärsnittsarea av 9 cm^2 får jag att ångan lämnar slangen med en hastighet av ca. 2 m/s. Så ser det inte ut i videon. Där kommer en avsevärd mängd flytande vatten ur slangen och det ser ut att vara ganska lite ånga.

Naturligtvis kan en del ånga kondensera i slangen. Detta är dock en relativt liten effekt. Längre ner i tråden uppskattade jag förlusten från slangen till luften till 160 W. För att signifikant påverka sutsatsen skulle det krävas en storleksorning mer, vilket inte verkar troligt. (160 W ger 0.07 g/s flytande vatten. Videon visar ett mycket större flöde).

Jag tror inte att Rossi bluffar medvetet (han är för cool och tillåter för mycket oberoende tester). Däremot tror jag att apparaten värmer och förångar bara en liten del av vattenströmmen. Termometern sitter förmodligen så att den kommer i kontakt med ångan och visar därför 100 C. I slangen blandas vatten och ånga och ut i hinken kommer vatten vid ca. 60-80 C, vilket stämmer mycket bättre med videon. Temperaturökningen förklaras helt av inmatad elekrisk effekt.

För att bestämma effekten måste man göra en ordentlig värmebalans på systemet. Det går inte att lita på termometern eftersom den sitter så att det är omöjligt att veta om temperaturen är homogen vid mätpunkten.

Anmäl

Svar till Carl

Och uppfinnaren har inte märkt att detta sker oavsett om han han nickelpulver i eller inte? Jag säger inte emot dig om att mätningarna är usla och att allt vattnet inte verkar vara i ångfas, men nog är uppfinnaren medveten om det i så fall.

Anmäl

Svar till Realist

Realist, ingen kan ju anklaga dig för att ligga på latsidan i alla fall . Inlägg sent i går kväll och igång före kl 07:00 idag. Varför bränner du all denna energi på att misskreditera allt kring Rossi. Om ett par månader får vi ju svar. Har han inte en fungerande lösning duglig för produktion då så är han ju borta för alla framtid. Har ha bluffat så kommer han ju bli jagat till världens slut och längre än så. Det samma gäller ju det grekiska bolaget.

Anmäl

Svar till Fredrik Johansson

Jag tycker det är roligt att argumentera och har ett hyggligt kunnande inom området. Sen gillar jag inte att så pass många här väljer att selektivt se bort från allt som inte talar maskinen till fördel, samt argumentera med felaktiga fakta och felaktig logik. Bra underlag för kul diskussion, alltså.

Sen är jag inte övertygad om att vi får svar om ett par månader.

Anmäl

Svar till Realist

"Argumentera med felaktiga fakta och felaktig logik"Skall vara helt ärlig. Du ger inte intryck att vara den mest logiska i det här forumet..........Anmäl

Svar till Helt slö kniv...

Och var finner vi bevis för din vassa logik? Hoppa i vattnet och simma, om du kan.

Anmäl

Svar till Carl

Bra jobbat Carl, det som är givande med detta nu är logiska resonemang...

Jag tror att Rossi bluffar medvetet, ty annars vore det en barnlek att låta oberoende testa manicken, utan att dess inre trollpulver avslöjas..

Rossi kunde specificera strömmen (den blå fokuseringspunkten), vattenflöde och vattnets beskaffenhet...

Så får de som ska kontrollera sätta upp hela testen.... Rossi skulle då bara tillhandahålla manicken.

I början sade Rossi att han gjorde en förtida demo"show" för att hans vän var så gammal (riskerade att dö utan att fått ett Nobelpris?), "vänskap har ett pris"....

Men därefter har flera demoshower genomförts, nu kan man ju fundera på av vilken anledning?

Tänk om du Carl var konstruktör till E-Cat och övertygad om att den fungerar, visst skulle du om du genomförde en demonstration, se till att tvivel undanröjts?

Om en människa med hög moral hade konstruerat E-Cat, så fanns bara två alternativ.

1. tyst som en mus tills ev. patent är godkänt.
2. korrekt demonstration om man vill få in kapital utan att ha fått patent.


Jag kommer till det vanliga...

1. Rossi är stendum men med världen största vetenskapliga tur.
2. Rossi bluffar...

Ge mig ett tredje alternativ ni som tror att det är minst en chans på 10 att E-Cat kan omvandla kärnenergi till värme och till en kostnad av 1/3 eurocent/kWhtermiskt...


4kg Pu238 i manicken, eller motsvarande, får anses som fusk.
Med ändrade regelverk kunde alla få Pu238 till uppvärmning av sina hus och elgenerering, den tekniken har äntligen nått 10% i verkningsgrad....
Kan lämpligen tillverkas genom toriumcykeln...

Det är ganska konstigt att privatpersoner får ha diverse kemiska preparat som måste handhas med största försiktighet, men vi inte får köpa Pu238batterier.....Som fans i alla pacemakerpatienters bröst tidigare.....

Jag anser att det beror på radioktivitesfobin, det passar så bra att bygga skrämsel om... en osynlig fara... perfekt i dagens sekulariserade samhälle som ersättning till gamla tiders hotbilder.

Alfastrålning är ju bara heliumkärnor, tillför elektroner och ni får den heliumgas som strömmar upp före olja och naturgas då vi borrar genom jordskorpan... det är alfastrålning från jordens livsviktiga inre kärnreaktorer som fångat upp elektroner på samma väg upp som mycket av våra fossila kolväten....

Tänk att så många dyrkar solandet, trots att så många får hudcancer, men så ytterst få inser att Pu238-batterier vore en frälsning (om vi fick tillverka just Pu238, till ett konkurrenskraftigt pris)?

Anmäl

Svar till Gunnar Littmarck

Man kan tänka sig att Rossi vill skapa ett "lagom stort intresse" inför den kommersiella lanseringen. Genom att undvika att bevisa funktionen håller han uppe intresset samtidigt som eventuella konkurrenter istället för att försöka stjäla eller kopiera uppfinningen avfärdar den som bluff. (I de fall de överhuvudtaget ägnar Rossi en tanke.) Det kan också ingå i en strategi att skydda sig själv och sin familj, alltså att bli en kändis. Det gäller nu att bygga upp en produktions- och serviceapparat för 100-tals miljoner och hindra replikering genom patent eller användaravtal. Investerarna vill samtidigt snabbt komma igång med försäljningen och då är lite "teasers" från uppfinnaren inte helt fel. I bästa fall kan denna uppfinning bidra till världens framtida energiförsörjning, i sämsta fall är det en stor bluff. Det är svårt att förstå varför man skulle satsa så mycket engagemang på en bluff som skulle förstöra ens rykte och heder för all framtid.

Anmäl

Svar till Mikael Lundell

Rossis rykte har han för länge sedan förstört, med tanke på hans historia är det extra viktigt att vara maximalt trovärdig. eller?


Klart att om den skulle fungera så gör hans pajaseri att risken för industrispionage minskar mot noll, det är den enda anledningen jag kan finna..... Sänk ett redan bottenlågt anseende.

Men då får verkligen inte någon annan känna till att den makalösa manicken kan omvandla energi lite dyrare än dagens billigaste kärnkraftverk och mycket dyrare än de som finns om några år....

Klart att en småskalig manick som kan ge 10KWh värme för hans påstådda pris skulle vara fullständigt revolutionerande för oss "småfolk", men knappast för industri och verkligen inte för samhällen som gjort sig beroende av höga energiskatter.

Vi får väl se, om inget visas det närmaste halvåret kan man nog lägga E-Cat i samma låda som Black Light Power....

Anmäl

Svar till Gunnar Littmarck

nu skriver jag som en idiot.... 10kW 10KWh ger nästan allt med tillräckligt lång tid....

Anmäl