Populärteknik

Hur ska det gå 2013?

Gunnar Örn, ekonomijournalist och författare. Foto: Kaianders Sempler.

2012 var krisernas och de uppskjutna beslutens år. Ska det bli bättre under 2013? Ska EU:s ledare till sist komma överens om vad som behöver göras för att rädda euron och stoppa recessionen i Grekland och Sydeuropa? Och kommer världens ledare att äntligen ta sitt förnuft till fånga och vid nästa klimatmöte vidta mått och steg för att förhindra en framtida katastrof?

Publicerad

Välkomna till år tvåtusentretton, enligt vårt sätt att räkna. Som alla märkt gick världen inte under när maya-kalendern gick ut den 21 december 2012, till New Age-rörelsens eskatologers stora besvikelse.

Nu ska vi kanske inte bli alltför kaxiga över detta, för även om den omedelbara undergången uteblev så är det många orosmoln som tornar upp sig vid horisonten. Trots att EU fick Nobels fredspris 2012 knakar det olycksbådande i unionen. I Storbritannien har euroskeptikerna fått vind i seglen och i Tjeckien har president Vaclav Klaus velat minska EU-samarbetet till ett minimum. Och den gemensamma valutan har visat sig ställa till med en ekonomisk katastrof i Sydeuropa, och då i synnerhet i Grekland.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här