Hur blir vattenkokarens avstängning snabbare?

2015-11-09 08:27 Charlotta von Schultz  
Vad orsakar påtårs-effekten? Foto: Jessica Gow / TT

TEKNIKFRÅGAN. Varför stänger vattenkokaren av sig snabbare vid påtåren? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga.

Läsarfråga:

Genom åren har vi förbrukat ett antal vattenkokare och alla "lider" av följande konstighet: När vattnet börjar koka vid första uppvärmningen kan det dröja upp till 20 sekunder innan den stänger av. Om man då förbrukar en viss mängd vatten och senare vill värma till kokning igen stänger apparaten av nästan omedelbart vid kokpunkten. Varför?

/Stefan

 

Vet du svaret på frågan?

Mejla till teknikfragan@nyteknik.se eller svara i kommentarspalten nedan. Det är ni läsare som både frågar och svarar i Teknikfrågans spalter.

 

Har du nya intrikata frågor? Mejla till teknikfragan@nyteknik.se



Följ Ny Teknik på Facebook!

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Charlotta von Schultz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

vill du synas här? annonsera

Debatt