Populärteknik

Bästa knepen för att brygga bra öl

Ölbryggning är en 11 000 år gammal teknik och kan ha legat till grund för civilisationens framväxt. Webb-tv-programmet Under Skalet tittar in i ett av Sveriges främsta småbryggerier, där hantverket fortfarande är A och O.

Publicerad

I det nya avsnittet av Ny Tekniks webb-tv-serie som du ser på nyteknik.se tar programledarna Jacob Norrby och Jan Herrlin en nära titt på en av världens äldsta industrianläggningar: ett bryggeri.

På Nynäshamns Ångbryggeri bjuder Christer Johansson programledarna på en vandring från maltkrossen till tapp-anläggningen. Christer är en av grundarna till bryggeriet och ligger bakom mycket av utrustningen i anläggningen, som han känner utan och innan.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här