Startup

Här är svenska kassen som håller maten fryst i ett dygn

En stor hemleverantör av matkassar hör till 33-listeföretagets första kunder. Foto: Jörgen Appelgren
Karl Fallgren, vd och grundare av KTH-avknoppningen Ifoodbag som utvecklat en kasse som håller maten kall i ett dygn. Foto: Jörgen Appelgren
Den nya svenska kassen fungerar som kyl eller frys i upp till ett dygn. Foto: Jörgen Appelgren
Kycklingen är fortfarande djupfryst efter några timmar i kassen i rumstemperatur. Foto: Jörgen Appelgren

En ny svensk matkasse håller maten fryst i ett dygn. Hemligheten är ett nytt pappersbaserat kompositmaterial med extremt goda isoleringsegenskaper. Nu är första kunden klar: Mat.se.

Publicerad

Ny Teknik var med när Karl Fallgren, vd och grundare av KTH-avknoppningen Ifoodbag för första gången visade upp den nya kassen som fungerar som kyl eller frys i upp till 24 timmar.

– Efter sju år av utveckling är vi äntligen klara för lansering, säger Karl Fallgren som före KTH-studierna jobbade tio år som matvaruhandlare bland annat inom Vivo.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här