Startup

Cool matkasse från Ifoodbag ersätter kylbil

Karl Fallgren drev tre livsmedelsbutiker innan han tog dubbla civilingenjörsexamina och en civilekonomexamen. Nu vill han revolutionera transporten av kyl- och färskvaror. Foto: Jörgen Appelgren

33-LISTAN. Papperskassen som fungerar som kyl och frys är redo för lansering efter sex års utvecklingsarbete. En rad livsmedelskedjor har gjort förbeställningar.

Publicerad

- Vår papperskasse håller kyl- och frysvarorna kalla i upp till 24 timmar, säger Karl Fallgren, vd och grundare till KTH-avknoppningen Ifoodbag.

Löftet låter nästan för bra för att vara sant. Särskilt som kassen kan komposteras och kostar ungefär lika mycket att tillverka som en vanlig papperskasse. Tekniken, som utvecklats i samarbete med forskningsinstitutet Innventia, är hemlig. Innan patentansökningarna är godkända avslöjar Karl Fallgren bara att kassen bygger på tre innovationer: ett nytt kompositmaterial som främst består av papper, ett system som håller kylan samt en ny typ av förslutning.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här