ANNONS FRÅN JOHNSON & JOHNSON HELSINGBORG

“Vi letar efter folk som kompletterar oss”

Terentia Browne, Engineering Manager. Foto: Jonas Nordström

Globala möjligheter i en innovativ miljö med lång historia. Det hittar du på Johnson & Johnsons anläggning i Helsingborg. Nu ska ingenjörerna, som ser till att hela världen förses med Nicorette, ta sig an fler utmaningar.

Publicerad Uppdaterad

I över 100 år har Johnson & Johnsons anläggning legat på samma plats i Helsingborg. När det globala läkemedelsföretaget 2006 tog över anläggningen fortsatte de den obrutna traditionen av läkemedelsutveckling i lokalen. Speciellt känd är den som hem för Nicorette – här produceras alla Nicoretteprodukter förutom plåstren.

”Vi arbetar genom hela livscykeln och på så sätt ser vi till att allt fungerar”

Terentia Browne är Engineering Manager på anläggningen och ansvarar för ingenjörerna som arbetar med utvecklingen, driften och underhållet av maskinerna.

 – Vi arbetar genom hela livscykeln och på så sätt ser vi till att allt fungerar och att vi alltid levererar produkter av högsta kvalitet, säger hon.

För att säkerställa kvaliteten arbetar Johnson & Johnson med kunskapsutbyte mellan regioner och sektorer. Nätverket Global Make Engineering är en effekt av det.

 – För oss innebär nätverket att vi arbetar lokalt men är del av en global organisation. Behöver vi hjälp med något har vi tillgång till de mer än 100 000 medarbetare som arbetar inom Johnson & Johnson världen över, säger Terentia Browne och tillägger:

 – Ingenjörer härifrån har till exempel varit i både Sydafrika och Tyskland och hjälpt lokala team. Hon har också egen erfarenhet av detta:

 – Jag började på Johnson och Johnson i Sydafrika 2015 och sa direkt att jag var intresserad av att åka utomlands om möjligheten dök upp. Ett och ett halvt år senare fick jag frågan att komma till Helsingborg.

Det globala kunskapsutbytet leder till att mångfalden på arbetsplatsen ökar. Det finns också en medveten strategi om att nya perspektiv ger ett mervärde för hela gruppen.

 – Vi eftersträvar mångfald på alla plan vare sig det är olika karriärer, kulturer eller erfarenheter från andra företag. Det är bra för oss att bli exponerade för andra sätt att göra saker på, berättar Terentia Browne.

Ingenjörsteamet står nu inför nya utmaningar i och med att Johnson & Johnson tagit över produktionen av nässprayen Rhinocort från Astra Zeneca. Anläggningen i Helsingborg valdes i hård konkurrens med Johnson & Johnsons övriga anläggningar världen över. Produktionen av Rhinocort kommer med nya tekniska utmaningar i produktionen och därför letar de nu efter fler kompetenser.

Vilka typer av ingenjörer letar ni främst efter?
 – Vi vill ha in folk som kompletterar oss. Just nu är det ingenjörer som också har ett sinne för ekonomi. Ingenjörer inom mechatronics är också extra värdefulla eftersom vi sällan kan lösa problem mekaniskt längre. Det mesta görs bakom en dator i dag.

Läs mer om McNeil här

OM JOHNSON & JOHNSON HELSINGBORG

Johnson & Johnson Helsingborg, med cirka 670 medarbetare, är ett ledande läkemedelsföretag som tillverkar Nicoretteprodukter för den globala marknaden. För närvarande byggs en ny produktion för allergimedicinen Rhinocort samt en hostdämpande sugtablett. Här finns även en stor enhet för forskning och utveckling som arbetar inom tre områden: Smoking Cessation, Digestive Health och Cough & Cold. Nyligen utsågs J&J Helsingborg till en av Sveriges bästa arbetsplatser av organisationen Great Place to Work.