ANNONS FRÅN Q&Q LABS

Svenska labbet som utmanar jättarna

"Vi vågade satsa på den här typen av verksamhet, vilket få andra har gjort", säger Rickard Whalström, vd på Q&Q Labs.

Q&Q Labs har tagit en unik position på marknaden. Med utrustning och certifiering motsvarande de stora jättarnas, och styrkorna av ett litet bolag, erbjuder de kunderna kvalitetstestning och specialanpassad analysmetodik för alla typer av behov.

Publicerad Uppdaterad

– När vi startade fanns det inte så många små bolag inom vårt fält alls i Sverige. Vi såg en chans att ta det bästa från olika håll på marknaden och samla det i ett nytt erbjudande, samtidigt som vi skulle bli en lokal resurs. Att befinna sig i samma tidszon och tala samma språk gör det mycket lättare för svenska kunder att samarbeta med oss, säger Rickard Wahlström, vd på Q&Q Labs.

Det finns många kontraktslaboratorier runtom i världen, och även en del på svensk mark. Men det fanns länge ett hål på marknaden och kundernas val stod förut mer eller mindre mellan svenska storbolag med bred certifiering och kompetens, mindre lokala aktörer med stor flexibilitet men begränsad utrustning eller internationella laboratorier som lyckades kombinera dessa egenskaper.

I dag har Q&Q Labs funnits i snart sex år och en del aktörer har tillkommit på marknaden. Men Rickard Whalström är inte bekymrad över konkurrensen.Med ett unikt erbjudande och spetskompetens inom organisk analytisk kemi har Q&Q Labs ett försprång.
– Vi vågade satsa på den här typen av verksamhet, vilket få andra har gjort. Det är en utmaning att bygga en sådan här verksamhet, men vi har en kombination av kompetens, mod och målmedvetenhet som har lönat sig.

Q&Q Labs hjälper i dag importörer och producenter med stabilitetsstudier och analyser som underlag för frisläppning till marknaden. Tack vare att de är ackrediterade och certifierade inom IEC/ISO 17025 samt GMP och GLP kan de också utveckla specifik analysmetodik för varje kund, beroende på var i fasen som just deras projekt befinner sig.

Om innehållet

Q&Q Labs är ett QC-lab vars kärnverksamhet är kemisk analys av organiska molekyler.

Företaget erbjuder tjänster inom allt från metodutveckling och validering för substanser i tidig utvecklingsfas, till kvalitetskontroll av råvara och färdiga produkter.

Företaget arbetar enligt IEC/ISO 17025, GMP och GLP, och ligger under Swedac samt Läkemedelsverkets tillsyn.

Läs mer på Q&Q Labs hemsida

Den här artikeln har skrivits för Q&Q Labs av Borg & Owilli i samarbete med Brand Arena.

Brand Arena är mediebolaget Talentums avdelning som hjälper varumärken att nå ut med sina budskap i redaktionella miljöer.

I medieplattformen för native och branded content ingår varumärken som Affärsvärlden, Ny Teknik och Lag&Avtal och Dagens Media.