ANNONS FRÅN POLISENS IT-AVDELNING

På Polisens IT-avdelning finns stora möjligheter till utveckling

Azam Roomi, Gruppchef och produktägare, samt Malin Sjödin, Teknikspecialist med livscykelansvar. Foto: Felicia Ylenius

Ett brett spann av olika tekniker och möjligheten att bidra till att öka tryggheten i samhället var det som lockade både Malin Sjödin och Azam Roomi till Polisens IT-avdelning.

Publicerad Uppdaterad

Polismyndigheten, vars IT-avdelning finns på bland annat Kungsholmen i Stockholm, har drygt 740 medarbetare och levererar IT-stöd till hela polismyndigheten. Avdelningens storlek, och bredden när det kommer till olika tekniker, gör att det finns något för alla –  oavsett inriktning eller intresse.

– Den bredd som vår IT-avdelning erbjuder gör att det finns goda möjligheter att vidareutvecklas, att testa på jobb inom andra sektioner och grupper, och att nischa sig inom ett specifikt område, säger Azam Roomi som jobbar som gruppchef och produktägare för Ärendehantering som tillhör enheten Utveckling och Applikationsförvaltning. Han är även tillförordnad gruppchef och produktägare för Informationshantering som ligger inom samma enhet.

Det Azam Roomi gillar mest med sitt jobb är att leda team till att jobba mer effektivt och agilt. Han förklarar att IT-avdelningen genomgår en agil transformation för att öka utvecklingstakten och kvaliteten ytterligare.

– Det agila arbetssättet passar oss eftersom man jobbar tätt ihop med verksamheten för att säkerhetsställa kvaliteten och uppnå målen. Vi har flera agila team inom IT-avdelningen. Nästa steg är att fokusera på samarbetsformer och DevOps i vår agila transformation, säger Azam Roomi.

Azam Roomi började arbeta inom Polisen 2012 som teknisk systemledare och har även arbetat som objektansvarig  innan han tillträdde sin nuvarande roll. Han berättar att det som lockade honom var möjligheten att kunna bidra till polisens uppdrag att minska brottsligheten och öka trygghet i samhället, något som också var en stor anledning till att Malin Sjödin sökte sig till Polisen.

– Eftersom Polisen är en av stöttepelarna i samhället känner jag att jobbet här ger mig något mer än enbart roliga arbetsuppgifter, säger Malin Sjödin.

Malin Sjödin arbetade som konsult på Polisens IT-avdelning innan hon blev fast anställd som teknikspecialist med livscykelansvar 2014 på enheten Drift och Infrastruktur. Hennes roll är att säkerställa att det finns en livscykelhantering av de produkter som ligger inom området IT-arbetsplats samt att uppdragsleda utvecklingen inom området.

– När vi utvecklar IT-arbetsplatsen vill vi göra den mer konceptbaserad så att den är anpassad efter Polisens olika typer av behov och verksamheter, säger Malin Sjölin och fortsätter:

– Tekniken ska fungera för allt från våra ledningscentraler till hundförare och vanliga IT-användare. Det är såklart en stor utmaning särskilt med tanke på säkerheten men det är också det som är tjusningen med jobbet.

Om Polisens IT-avdelning

Polismyndighetens IT-avdelning har drygt 740 anställda över hela landet med merparten i Stockholm. Tillsammans sköter avdelningen drift,  underhåll och utveckling av IT-stödet till Polismyndighetens alla olika verksamhetsområden. Läs mer och ansök här.