ANNONS FRÅN SYSTEMITE

”Industrin behöver fler lösningar för systemutveckling”

Jan Söderberg, utvecklingschef på Systemite. Foto: Julia Sjöberg

Systemite är företaget som gör lösningar för systemutveckling till industrijättar som Volvo Cars. Allt om ett specifikt problem: att hantera produktdata för komplexa system under utvecklingsfasen.

Publicerad Uppdaterad

Efterfrågan på den precision och specialisering som Systemite har kommit att bli kända för på marknaden har varit stor, främst bland ledare inom bilbranschen så som Volvo Cars, Volvo Group Truck Technology, NEVS och CEVT.

– När vi startade företaget jobbade de flesta branscher med information i word och excel. Det är krångligt och som ingenjör får du ofta spendera en stor del av arbetsdagen på att leta efter det du behöver i stället för att fokusera på att utveckla och programmera. Det vi gör är att vi fångar all information i en speciell databas, integrerar den och försöker se till att svara på alla frågor som våra användare ställer sig, säger utvecklingschefen Jan Söderberg.

Sedan starten av Systemite för 15 år sedan, har grundtanken om specifika lösningar för elektronik och mjukvara vuxit till produkter som kan appliceras på flera behov kring avancerad produktutveckling. På så vis kan de möjliggöra en ännu större effektivitet för sina kunder.

Målet är att utvidga verksamheten internationellt men just nu har de fullt upp att möta behovet på hemmaplan.

– Industrin behöver fler och fler lösningar för att hantera sin systemutveckling. I en bil exempelvis är det många datorer som ska kommunicera med varandra, alltifrån belysning till låssystem och mer komplexa saker som självbromsning och autonom körning. Där är kvaliteten A och O. Med våra lösningar hanterar vi alla de utmaningarna, säger Söderberg.

All utveckling sker i tätt samarbete med användarna. Jan Söderberg leder ett team programmerare och sitter med i många nationella och internationella utvecklingsprojekt, men menar ändå att det viktigaste han gör är att spendera tid ute hos kunderna.

– Vi behöver förstå våra kunders verksamhet och i praktiken ha lika stor insyn som dem i sina respektive discipliner, det är en förutsättning för det vi gör. Vi blir en nyckelkomponent i verksamheten, från inledande behovsanalys till utveckling och utbildning av våra verktyg. På så vis kan vi skapa en förståelse för processer och metoder som kunden inte hinner med själva och vi kan skräddarsy våra lösningar. Det är kul att kunna underlätta för ingenjörer i det dagliga arbetet och det är också vad som hjälper både dem och oss att garantera kvalitet som håller i längden.

Om innehållet

Systemite är it-företaget som inte bara använder sig av färdiga tekniska lösningar utan även utvecklar egna, bland annat plattformen SystemWeaver som kan hantera komplex systeminformation i mjukvara.

Lösningarna går att applicera inom flertalet olika branscheroch blivit stor inom fordonsindustrin.

Sedan starten 2000 har de vuxit från fem till tjugo anställda på kontoret i Göteborg och deltar i många nationella och internationella forskningsprojekt.

Här kan du läsa mer om Systemite och SystemWeaver

Den här artikeln har skrivits för Systemite av Borg & Owilli i samarbete med Brand Arena.

Brand Arena är mediebolaget Alma talents avdelning som hjälper varumärken att nå ut med sina budskap i redaktionella miljöer.

I medieplattformen för native och branded content ingår varumärken som Affärsvärlden, Ny Teknik och Lag&Avtal och Dagens Media.