ANNONS FRÅN SEB

Framtidens betalningar är här

Nu kan du lämna plånboken hemma och betala med tjänsten Samsung Pay, ett nytt sätt att göra dina köp utan att behöva använda ett enda plastkort. Tjänsten finns i nyare modeller av Samsungs telefoner och klockor.

Publicerad Uppdaterad

Under flera år har vi på olika sätt kunnat betala med våra telefoner. Nästa steg är att förvandla mobilen till en komplett plånbok, där plastkort inte längre behövs.

– I samband med att betaltjänsten Samsung Pay lanserades i Sverige, som första land i Norden, ville vi göra det möjligt för våra kunder att ansluta SEB:s samtliga Mastercard-kort, säger Caroline Alyhr, chef för SEB Betallösningar.

För att aktivera tjänsten registrerar du ditt kort och betalar med mobilen i vanliga kortläsare. När du handlar dras pengarna från samma konto som när du använder ditt fysiska kort. Alla SEB:s kort från Mastercard går att registrera och använda med Samsung Pay.

Möjligheterna är oändliga

Du kan också lägga till medlemskort i Samsung Pay-appen från exempelvis Clas Ohlsons, Kicks, Åhléns, Gina Tricot eller Apoteket. Det innebär att alla medlemskap ligger samlade och att du slipper bära med dig plastkort eller uppge ditt personnummer.

I förlängningen kommer du som kund att kunna använda många fler smarta betalningslösningar i mobilen. En framtida möjlighet kan vara att få kvitton digitalt och i efterhand kunna administrera betalningar genom att till exempel konvertera direktköp till avbetalningar.

Ökad säkerhet med digital plånbok

SEB har implementerat en så kallad tokenisering, en säkerhetslösning för transaktioner som är säkrare än teknik som funnits tidigare.

När du registrerar dig för tjänsten sparas inte ditt faktiska kortnummer i telefonen. Istället sparas ett unikt kortnummer som bara går att använda för betalningar med just din telefon.

I Samsungs senaste modeller Galaxy S8 och S8+ kan du som användare även identifiera dig med hjälp av irisscanning vid betalning, vilket till och med är säkrare än att använda fingeravtryck.

Samsung använder sig av en egen teknik som skapar ett magnetfält runt telefonen vilket stimulerar att ett kort dragits med magnetremsa. Därför är Samsung Pay kompatibel med i princip alla betalterminaler i Sverige och övriga världen.

– Jag tycker att man ska se det här som början på en spännande resa, där vi genom att nyttja ny digital teknik kommer att förändra och förbättra köpprocessen markant, säger Caroline Alyhr.

Läs mer om Samsung Pay här.