Digital ekonomi

Så shoppar du säkert under rean

Att e-handla med kort är lika vanligt som att betala med faktura i Sverige. 35 procent föredrar kort och lika många vill ha faktura, enligt undersökningen ”e-handeln i Norden 2016” som visar att svenskarna e-handlade för 61 miljarder kr år 2015.

Digital ekonomi

”E-kronan” som drar ned köplusten

Det ska kännas när man betalar. Det var tanken som fick designstudion New Deal Design i San Francisco att skapa ”The Scrip”, ett digitalt mynt i solid koppar.

Digital ekonomi

Sanningar och myter om hur du får en barrfri jul

Danske Banks experter inom Skog & Lantbruk, agronomen Emma Frödå och jägmästaren Johan Freij har genom åren fått hundratals tips om hur man kan undvika att granen barrar.

Digital ekonomi

Få svenskar har koll på sin julekonomi

När julen drar in åker ekonomivettet ut. En undersökning av Danske Bank visar att 84 procent av svenskarna inte har satt upp någon budget för julhandeln. De e-handlande 18-29-åringarna har dock lite bättre koll.

Digital ekonomi

Så får du pengarna att räcka i jul

December är en prövningens tid för dig och plånboken. Här är 6 råd som bromsar kassaflödet och ge dig bättre kontroll, utan att du behöver sälja halva julgranen…

Digital ekonomi

Den digitala ekonomin - så påverkar den dig

När våra arbetsuppgifter, medievanor, konsumtionsbeteende, till och med hur vårt umgänge förändras genom digitaliseringen. Hur påverkar det då vår ekonomi?

Digital ekonomi

Black friday tidigarelägger julhandeln

Julen kommer tidigt i år. I den årliga julprognos som PostNord gör varje år kommer var femte svensk att köpa sina julklappar före 1 december.