Samhälle

Samhälle

Har du koll på årets nya teknikord?

Ghosta, trumpifiering och gigekonomi – det är några av de ord som tar plats på Språkrådets och Språktidningens årliga lista över nyord. Andra ord på listan säger något om tidsandan så som filterbubbla, proteinskifte och Dylanman.

Samhälle

Lyft för svenska elever i Pisa

Det har vänt för svenska elever i kunskapstestet Pisa. De svenska eleverna presterar bättre resultat i alla undersökta områden: naturvetenskap, matematik och läsförståelse.

Samhälle

Bättre resultat för svenska elever

Svenska fjärde- och åttondeklassare presterar bättre i den senaste Timss-undersökningen. Ett trendbrott, enligt organisationen IEA:s högste chef Dirk Hastedt.

Samhälle

Ljusglimtar i matematikmörker

Inom kort kommer besked hur svenska elever klarar matten i internationella kunskapstester. En och annan ljuspunkt finns.

Samhälle

Tidigare försvarsminister ska leda KI

Regeringen utser Mikael Odenberg till ny ordförande för Karolinska institutet. Han ska leda den nya styrelsen som presenteras i kölvattnet av skandalen med kirurgen Paolo Macchirarini.

Samhälle

Mutanklagelser kan stå Ericsson dyrt

Gamla uppgifter om mutor eller nya? Hur som helst kan dokument som visar att Ericsson runt millennieskiftet använde mellanhänder för att betala mutor bli mycket kostsamma för bolaget.