Opinion

Framtidens anställda tänker inte vänta på digitaliseringen

DEBATT. Framtidens tjänstemän har varken tid eller lust att vänta på digitaliseringen. Den framtida digitala arbetsstyrkan är beroende av att snabbt kunna analysera data och ta smarta affärsbeslut, skriver Kenneth Gustavson, OpenText.

Det engelska uttrycket ”if you snooze, you lose” vädjar till att vara på alerten. Är vi inte på tå och agerar på de möjligheter som finns kommer vi att missa dem.

Alla företag verkar i en värld där digitala processer dominerar allt från research och marknadsföring till kundservice och leverans. De företag som är långsamma att agera, oavsett om det beror på dåligt ledarskap eller dåliga stödsystem (eller både och), riskerar att hamna rejält på efterkälken. Facit och deras miniräknare är det kanske mest kända exemplet, men även företag som Kodak, som alltför länge höll fast vid sin en gång så framgångsrika försäljning av filmrullar, eller Blockbusters felsatsningar när deras bransch tydligt började gå mot strömmande videotjänster, önskar nog att de hade agerat annorlunda och tidigare idag.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här