Opinion

"Blivande ingenjörer spelar inte - de bygger"

Debattredaktör Cecilia Laurén. Foto: Fredrik Stehn
Strunta i att marknadsföra ingenjörsyrket via spel, satsa i stället på att höja nivån på matematiklektionerna i grundskolan, anser Ny Tekniks läsare. Foto: Scanpix

LÄSARNAS. Tre av fyra unga är intresserade av teknik, men det återspeglas inte i ansökningarna till ingenjörsutbildningarna, larmar Yngve Nygren i en debattartikel. Blaj, anser många Ny Teknik-läsare. Höj nivån på grundskolestudierna och därtill statusen på ingenjörsyrket, är deras slutsatser.

Publicerad

Yngve Nygren, vd för Mathworks Sverige, anser att vi måste börja locka unga att bli ingenjörer genom att nå dem via deras egna kanaler - som Facebook, Twitter och World of Warcraft. Han pekar på att egen undersökning visar att teknikintresset är mycket stort bland unga svenskar och att teknik hör till de heta ämnena för framtida studier. Men anstormningen till ingenjörsutbildningarna uteblir.

Fast Nygren nämner fel kanaler för att nå möjliga ingenjörer, påpekar signaturen ...: "...ingenjörerna gömmer sig inte i Warcraft i det tempo vi har idag, dom finns i MW2 (Call Of Duty) och det är de som spelar utan fusk och här hittar definitivt inte entreprenörerna dem."

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här