Övriga nyheter

Ingenjörerna bytte jobb med varandra

Ingenjörerna Shasha Li och Jia Li har gått åt var sitt håll i praktikprojektet Ympa. Det är ett samarbete mellan Tyréns och NCC. Foto: Jörgen Appelgren

Konsulten bytte sida och praktiserade hos entreprenören. ”De där” på byggfirman förvandlades till ”vi”. ”Jag upplever inget avstånd längre”, säger Jia Li, civilingenjören som fick idén.

Publicerad

Vad händer egentligen när jag har lämnat ifrån mig ritningen? Det har Jia Li ofta undrat. Hon är civilingenjör och brokonstruktör på konsultfirman Tyréns i Stockholm. Efter att ha praktiserat på ett NCC-bygge vet hon mer. Och har därmed fått uppslag till vad som kan bli bättre ”hemma” på Tyréns.

– Snabba, effektiva och täta möten är en sådan sak, som vi nu delvis har infört på Tyréns. Sedan tror jag att ett tätare samarbete med entreprenörerna kan innebära att vi anpassar våra produkter mer efter deras behov, till exempel gör ritningar mer pedagogiska i stället för att de som nu bara innehåller det absolut nödvändiga, säger Jia Li, som nu är tillbaka i konsultsvängen.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här