Övriga nyheter

Drömklappen: En elcykel i minimodell

Monica Kleja, reporter: – Hörlurar från tomen är aldrig fel. Med Marshall Major FX har du en julklapp med riktigt bra ljud och snygg design att ge bort eller önska dig. Lurarna är hopfällbara och har en Ipodkontroll på kabeln. Kostar 998 kronor och finns i svart eller vitt.
Marie Alpman, reporter: – Ägna julen åt att bygga en dator och programmera egna spel tillsammans med barnen. För den som tycker att det är för krångligt att köpa alla delar som behövs själv finns dator-kitet Kano med en Raspberry Pi som bas. Säljs via företagets hemsida för 150 euro.
Charlotta von Schultz, reporter: – Denna bluetoothkopplade knapp, kan styra en digital nyckel. Får jag Flic i en inslagen klapp, sätter jag den nog på min cykel.
Helen Ahlbom, reporter: – Jag drömmer om den lilla hopfällbara elcykeln jag testade på reportageresa i Israel. Den går att köra i 25 km/h, klarar 30 km på en laddning och kan lätt lyftas upp på kontoret. Minimodellerna är ovanliga i Sverige, men de finns! Jag har sett en 20 tums variant i svart. Och en vit som snö.
Frida Sjödin, webbredaktör: – Ett träningsarmband. Då blir jag coolast på gymmet. Förhoppningsvis kommer det få mig att träna bättre också. Men det är ju en bonus i så fall.
Linda Nohrstedt, reporter: – Bakning och matlagning blir enklare med den här sleven med inbyggd termometer. Till exempel blir det mindre slabbigt att koka knäck. Finns hos Ica och flera andra butiker.
Mats Lewan, reporter: – En gång var windsurfingbrädor antingen lättseglade men otympliga, eller nätta men krävande. Nu är det bara kul – nya konstruktioner och former gör att samma bräda kan användas av både barn, nybörjare och de mest erfarna. Italienska Roberto Riccis brädor hör till de bästa!
Jan Melin, webbreporter: – Den klassiska synthtillverkaren Korg har tillsammans med Littlebits utvecklat en synth som man bygger ihop själv av små moduler. Då kan man själv välja hur de olika delarna som skapar, bearbetar och styr ljuden ska kopplas ihop. För bara en tusenlapp.
Kalle Anrell, redaktionschef: – Jag är så trött på ljudet i min telefon när jag spelar musik så jag skulle vilja ha en riktigt bra bluetooth-högtalare – som dessutom måste vara snygg. En från UE Boom för 1800 kronor uppfyller mina design-önskemål och har fått bra betyg.
Susanna Baltscheffsky, chefredaktör: – En hobbydrönare, eller quadrocopter, med kamera skulle ta mitt amatörfotograferande till helt nya höjder. Till kommande jular och födelsedagar kan jag önska mig extra utrustning som videoglasögon, möjlighet att programmera rutten för drönaren och annat smått och gott.

Ny Teknik har kommit ut med sista nummer för året.<br/> Nu har vi kliat oss rejält i håret<br/> och kommit på saker vi önskar<br/> att få under granen som grönskar.<br/>

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här